Ilustrační foto | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Slunce týden neuvidíme. Bude deštivé počasí, místy se objeví i sníh

  • 11
Tento týden se slunce dočkáme jenom výjimečně. Bude hlavně oblačno a v úterý a středu meteorologové očekávají vytrvalý déšť. Jak v úterý, tak i ve středu se může déšť v polohách nad 600 nebo nad 400 metrů měnit na sněhové srážky. V závěru týdne dojde k mírnému oteplení.

„V pondělí bude většinou zataženo s nízkou oblačností, může se objevit i mrholení. Místy mlhy, zejména v Čechách ráno ojediněle mrznoucí. Na horách a během dne místy i v nižších polohách jasno až polojasno,“ uvedl meteorolog Miloš Dvořák. 

Večer by mělo oblačnosti přibývat. Nejvyšší teploty by se měly pohybovat od 1 až 5 °C, při vyjasnění 5 až 9 °C, v 1000 metrech na horách kolem 3 °C.

Během dne by měl foukat mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, večer na Moravě a Českomoravské vrchovině čerstvý 4 až 8 m/s a na horách na severu a na východě s nárazy kolem 20 m/s. Zpočátku se zejména v Čechách může při mrznoucích mlhách na silnicích ojediněle tvořit námraza.

Během úterý bude většinou zataženo, odpoledne by se od jihozápadu měl objevit déšť na celém území. Později večer v Čechách a na Českomoravské vrchovině nad 600 metrů i sněžení. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, v západní polovině Čech 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, na východě 7 až 11 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na západní až severozápadní.

Na středu meteorologové předpovídají zataženo s občasným deštěm, v Čechách a na Českomoravské vrchovině by se nad 400 metrů mohl objevit i sníh. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, na Moravě a ve Slezsku 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, na Moravě a ve Slezsku 5 až 9 °C. Foukat by měl mírný severozápadní nebo severní vítr 2 až 6 m/s, večer se bude měnit na jihozápadní.

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, zpočátku místy, během dne jen ojediněle, déšť nebo déšť se sněhem. V Čechách a na Českomoravské vrchovině nad 400 metrů i sněžení. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, na východě až 8 °C. Vanout by měl mírný jihovýchodní až východní vítr 3 až 7 m/s.

V pátek bude zataženo až oblačno, ojediněle déšť nebo mrholení. Mohou se objevit mlhy. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, na jihozápadě až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, na jihozápadě kolem 4 °C. Čerstvý jihovýchodní vítr 4 až 8 m/s, ve východní polovině území s nárazy kolem 15 m/s. Na západě Čech vítr jen slabý.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí:

Očekáváme zataženo až oblačno, místy déšť nebo mrholení. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C, v západní polovině Čech kolem 4 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 15 °C, zpočátku na západě kolem 8 °C.

Aktuální počasí v Praze sledujte v přímém přenosu iDNES.tv:

10. ledna 2019

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video