Diskuze

Na mnoha místech Česka je půda nasycená vodou. Vyhovuje jí sníh i obleva

Nasycenost půdy vodou do jednoho metru v Česku se v lednu zvýšila, půdě vyhovuje střídání deště, mrazu a oblevy. Především na Moravě je až na výjimky nasycenost půdy stoprocentní, informace zveřejnili vědci na portálu InterSucho.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OL

S vodou je třeba hospodařit, spíš než stavba velkým přehrad je na místě výstavba mnoha malých nádrží i na malých tocích. Dále odregulování hlavně malých toků a odmeliorování některých polí.

Co se týče klimatických a suchařících panikářů, příroda neustále dokazuje, že i přes nešťastné zásahy člověka si dokáže poradit. Klimatická změna je naprosto normální a permanentní proces, kterému se musíme přizpůsobit a ne mrhat prostředky a silami na boj s ním.

Blázny předpovídající konec světa jsou dějiny lidstva doslova narvané. Tragédie nastává, když těmto bláznům začnou naslouchat nejmocnější lidé světa.

0 0
možnosti

Nikomu to nepřeji, ale jestli bude pršet o trošku víc, nebudeme plavat?

0 0
možnosti
Foto

To už ukazoval loňský rok, že stačilo pár mm srážek a řeky šly nahoru. nasycenost půdního profilu je mnohde nadlimitní, takže pokud budou srážky pokračovat jako teď. Tak povodně bohužel budou :-/

0 0
možnosti
JK

Chystáme se se stavět a musím přiznat, že na těch jílech co tady máme by se mi spíše hodilo to pětisetleté sucho ;-D

0 0
možnosti
ZK

Autore, nechtel jsi napsat, ze nasycenost pudy je relativni hodnotou? Absolutni hodnoty se nevycisluji v procentech...

0 0
možnosti
PJ

Snad se lide umoudri a Bohu podekuji.

2 3
možnosti
MK

Zajímalo by mě, jestli má současné "umoudřené" počasí nějakou spojitost s tím, že za uplynulý rok razantně klesl letecký provoz...

10 0
možnosti
VM

Nejspise ma ale jen minimalni. Jednak provoz neni zcela zastaven, letaji dopravni letadla, zejmena na jare letalo hodne vojenskych letadel s pomoci a pres leto byl castecne obnovena i osobni doprava. Podobne je to s pozemnim provozem a provozem prumyslu. A krome toho, pocasi se zacalo obracet uz v roce 2019, pokud bude platit to co plati uz staleti, tak na cekaji jeste mokrejsi roky. Jen diky tomu, ze globalne stoupa teplota, jsou u nas srazky v zime prevazne destove a kdyz uz je -10, tak to povazujeme za extrem.

1 1
možnosti
Foto

Nejlepší majitel ČR od r. 1990 to zařídil i bez dotací z Bruselu. R^[>-]

0 6
možnosti
JK

J87i88ř67í 61K78ř73í32ž

1. 2. 2021 22:49

A na jaře budeme brečet nad něčím jiným.;-(

0 0
možnosti

Před 60 lety nás učili, že oblast žatecka a litoměřicka se nachází ve srážkovém stínu Krušných hor, a proto se tam dobře daří chmelu. Koukajíc na mapu srážek vidím, že srážkový stín je přesně tam, kde má být, a tudíž bude dobrý chmel a dobré pivo. R^

12 0
možnosti
IH

Dal bych si točené!

0 0
možnosti
JD

Hlavně, že ještě před rokem všichni brečeli, že je největší sucho za posledních 500 let.

1 2
možnosti
ES

E57d11a 94S11t80á51r51e86k

1. 2. 2021 22:59

Taky bylo, nikdo nemohl čekat takový zvrat v množství srážek.

3 2
možnosti