ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: MAFRA

Začátek března bude oblačný, ale s maximy až 17 stupňů. Rána doprovodí mlhy

  • 1
Nadprůměrné teploty čekají Česko i v druhé polovině týdne. Převážně oblačné dny ráno doprovodí mlhy. V pátek a o víkendu může zapršet. Nejtepleji bude v pátek, rtuť teploměru vyšplhá k 17 stupňům. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, zpočátku místy mlhy, ráno i mrznoucí. Postupně místy, avšak jen ojediněle vysvitne sluníčko, zejména na jihu a východě. Nejvyšší teploty vyšplhají na 7 až 12 °C, při zmenšené oblačnosti, zejména na východě, až k 16 °C.

Více na Počasí iDNES.cz

V noci na pátek bude oblačno až zataženo, jen přechodně místy polojasno. V západní polovině Čech se místy, jinde ojediněle vyskytnou mlhy. Nejnižší teploty klesnou k 4 °C, v západní polovině Čech při uklidnění větru až na nulu.

V pátek přes den bude oblačno až zataženo, zpočátku místy polojasno. V západní polovině Čech se zpočátku objeví mlhy. Během dne lze od jihovýchodu místy čekat déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty dosáhnou až 17 °C, na západě a při déletrvající mlze ojediněle i jinde bude kolem 10 °C.

V sobotu meteorologové očekávají oblačno až zataženo, místy občasný déšť nebo přeháňky. Během odpoledne předpokládají ustávání srážek a částečné ubývání oblačnosti. Ojediněle se vyskytnou mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou k 5 °C, na západě Čech při uklidnění větru až k 2 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 11 až 15 °C, na západě 8 až 11 °C.

Nadprůměrné teploty vydrží celý týden, na východě vyšplhají až k 15 stupňům

V neděli meteorologové očekávají polojasno až oblačno, ojediněle slabý déšť, ráno a dopoledne místy mlhy nebo nízkou oblačnost. Nejnižší noční teploty klesnou k 4 °C, na jihozápadě k nule. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 11 až 16 °C.

V pondělí bude polojasno až oblačno, místy opět mlhy nebo nízká oblačnost. Postupně bude přibývat frontální oblačnosti, ojediněle se vyskytnou přeháňky nebo déšť. Nejnižší noční teploty klesnou k 3 °C, při malé oblačnosti až na nulu. Nejvyšší denní teploty dosáhnou až 14 °C, na východě až 16 °C.

OBRAZEM: Matějská pouť začala. Zábavě na roztodivných atrakcích přálo počasí

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka: Bude oblačno až zataženo, místy občasně zaprší, od vyšších poloh budou postupně srážky smíšené nebo sněhové. V závěru období bude oblačnosti i srážek ubývat. Nejnižší noční teploty klesnou k 2 °C, postupně +3 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty se zpočátku budou pohybovat mezi 9 až 14 °C, postupně 5 až 10 °C.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video