ilustrační snímek | foto: Shutterstock

Česko čeká klidný týden bez bouřek. Vyšší teploty přijdou až o víkendu

  • 5
Týden bude ve znamení klidného počasí s ubývajícími přeháňkami, nečekají nás ani další povodně a silné bouřky. Maximální teploty se v první polovině týdne očekávají od 20 do 25 °C, o něco vyšší budou hlavně v pondělí na jižní Moravě. Bouřky a tropické počasí se vrátí až o víkendu, kdy mohou teploměry ukázat i 30 °C.

„Po velkou většinu nastávajícího týdne si od silných bouřek a povodňových jevů odpočineme. Ještě v pondělí se budou místy vyskytovat přeháňky. Nejvyšší teploty budou  21 až 25 °C, na jižní Moravě až 28 °C, v 1000 m na horách kolem 16 °C,“ uvedl meteorolog Pavel Šimandl.

Více na Počasí iDNES.cz


V noci na úterý
očekáváme převážně polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti zpočátku na východě ojediněle přeháňky. Nejnižší teploty 15 až 11 °C, na západě až 9 °C. 

V úterý přes den předpokládáme oblačno až polojasno, v severovýchodní polovině místy, jinde jen ojediněle přeháňky. Večer budou srážky ustávat a ubývat bude i oblačnosti. Nejvyšší teploty budou 20 až 24 °C, na jižní Moravě až 26 °C. 

Ve středu očekáváme polojasno až skoro jasno, během dne přechodně až oblačno a na severu ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. 

Na čtvrtek předpovídáme převážně polojasno, při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky, zejména na severu. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. 

V pátek přinese skoro jasnou až polojasnou oblohu. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C. 

Radarový snímek srážek

Aktuální radarový snímek srážek nad Českou republikou. Více na Pocasi.iDNES.cz

„O víkendu bude zpočátku skoro jasno až polojasno. Postupně čekáme od západu přibývání oblačnosti a postupně na většině území přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty zpočátku 15 až 11 °C, postupně 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 31 °C,“ řekl Šimandl.

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video