Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Gerry Marantelli

Ostravští zelení nalíčí na voliče hip hop o žábách

  • 12
Jako zpívající žabáci a žabičky se na Ostravsku představí prvních devět kandidátů Strany zelených do nadcházejících krajských voleb. Na mítincích zapějí společnou píseň s názvem Všichni chceme zdravé děti, a to údajně na melodii ve stylu hip hop.

"Skladbou chceme oslovit mladší voliče," vysvětlil záměr tohoto kroku lídr kandidátky Vladislav Koval, který prý bude největším žabákem.

Text napsal krajský místopředseda Ladislav Vrchovský, hudba se údajně ještě skládá. "Žábu jsme zvolili proto, že jde o jednoho z nejúžasnějších živočichů a navíc na mnohých úřadech jsou pořádné žáby na prameni," řekl Vrchovský.

Devítka zelených poprvé veřejně vystoupí 16. září na ostravském Masarykově náměstí, autoři zvažují i natočení klipu. "Vše se ještě připravuje, můžeme jen prozradit, že každý vystupující bude mít i velmi originální nástroj," přiblížil Vrchovský.

Moravskoslezští zelení dnes mají krajskou konferenci, na níž v ostravském konferenčním sále výstaviště Černá Louka volí předsednictvo krajské organizace.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video