Opět černá mračna nad naší demokracií

Varovné signály veřejnosti vyslala Poslanecká sněmovna opětovným schválením zákona o ČT vráceného Senátem. Znovu, již poněkolikáté se potvrdilo, že Senát neplní roli žádné "pojistky" a není žádnou zárukou kvalitnějších zákonů. Bylo by proti logice, vyjímat instituci Senátu z volby Rady ČT, pokud by byla vůle co nejvíce eliminovat nebezpečí politického zneužití. ODS a ČSSD nám daly jasně najevo, že nemají takový zájem. A to, co se stalo při volbě poslední Rady, se může klidně znovu opakovat! Kdo si od schválení zákona a volby prozatimního ředitele slibuje řešení situace, bude asi velmi zklamán!

Signály o průběhu schvalování zákona o ČT varují stejně tak, jako dění v České televizi. Za bílého dne a v souladu se zákonem, tam před našima očima probíhá materiální, morální a personální  tunelování této instituce! Ptal jsem se sám sebe, kým jsou řízeni ti tři lidé, čí plní příkazy, co je jejich cílem.

Myslím, že odpověď není zase až tak složitá a kdo si dá do souvislosti běh událostí od volby minulé Rady ČT, její chování, postoje některých politiků ke krizi v ČT až po schvalování nového zákona o ČT, má jasno.

Českou televizi podle mého názoru  čekají personální čistky jako pomsta za stávku, cenzura a postupná likvidace. Není vyloučeno, že budeme muset znovu do ulic. Vše vidím jako důsledek prorůstání organizovaného zločinu do politiky.

Zdeněk Černý, Česká Třebová

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video