Olga Richterová | foto: Michal Turek, MAFRA

Richterová: Z dezinformací může lidem přeskočit, ženám se vyhrožuje znásilněním

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Odbory úřadů práce hrozí stávkovou pohotovostí. Stěžují si na přetížení a chtějí navýšení platů. A podle místopředsedkyně Sněmovny Olgy Richterové by měly dostat přidáno. „Mám respekt před lidmi, co tuhle práci dělají. Přála bych jim, aby se jim zlepšilo platové ohodnocení,“ říká v rozhovoru pro iDNES.cz. V něm mluví o svém soudu nebo o tom, jak pomoci lidem.

Začátkem dubna jste nepravomocně vyhrála soudní spor proti aktivistce Nele Liskové. Co to pro vás osobně znamená?
Nejprve bych řekla, že pro naši zemi je hrozně důležité dát najevo, že když někdo o někom vědomě šíří lži a pomluvy, neověřuje si informace a rozdmýchává nenávist, tak to není v pořádku, což soud uznal. Já jsem byla v pozici, kdy jsem už zjistila, že s některými lidmi se dá mluvit, dá se jim vysvětlit, že jsem normální člověk a že uvěřili lži. Pak jsou ale lidi, kteří nenávist rozdmýchávat chtějí jako tady paní Lisková.

Z tohoto pohledu to považuji za mnohem důležitější než osobní spor. Ano, chtěla jsem se bránit kvůli své dobré pověsti. Rozhodla jsem se vstoupit do veřejného prostoru, být veřejně činná, takže toho samozřejmě musím snést víc, to je v pořádku. Ale úplné lži člověk snášet nemá a kromě toho, že poškozují mě osobně - byly doby, kdy mi chodily výhrůžky znásilněním, zabitím, věci narážející na mou rodinu - je to i ohrožení pro demokracii jako takovou. Paní Lisková rozdmýchává nenávist, která může skončit velmi špatně a bohužel v jiných zemích se takové věci i staly, že někomu prostě ruplo v bedně.

Kdo tohle napsal, tu svini bych podřízla jak slepici. Další zrůda. Tak se předveď, ty krávo, a vem si je domů. Pirátskou verbež hodně rychle zlikvidovat jakkoliv, vy spratci jste ještě nezažili, když se Češi na*erou a už se vám krátí čas, vy zrůdy.

jeden ze vzkazů Olze Richterové

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video