Diskuze

Od července se mohou registrovat k očkování i děti od 12 let, oznámil Babiš

Rodiče mohou již příští měsíc zaregistrovat k očkování proti covid-19 i své děti, kterým v té době bude více než 12 let. Tato možnost bude platit od 1. července, řekl ve svém Čau, lidi premiér Andrej Babiš. Přítomen musí být pediatr. Evropská léková agentura EMA nedávno schválila možnost očkovat i děti nad 12 let vakcínou Comirnaty od společností Pfizer a BioNTech.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OH

Kdybych měl soudit podle téhle diskuse, tak nejtragičtějším důsledkem epidemie covidu nakonec bude to, že značně přibude vyšinutých antivaxxerů. Nezbývá než doufat, že ten mozkový trust, co tady dělá z vakcín div ne další Agent Orange, není reprezentativním vzorkem obyvatel ČR.

0 0
možnosti
VL

Strčte si to tam, kde světlo nesvítí

0 0
možnosti
JN

A pokusy na dětech s experimentální vakcínou pokračují.

A co měření a uznávání protilátek?

1 1
možnosti
PJ

Důchodci čekají na vakcínu a on chce registrovat děti od 12 let. Jasný chaos, který zde vládne. A co takhle uznávání testů na protilátky ??? Je nesmysl se očkovat, pokud někdo má dostatek protilátek.

1 1
možnosti
OH

Kteří důchodci čekají na vakcínu?

0 0
možnosti
PD

P42a84v46e17l 45D75e74k17a63n

20. 6. 2021 23:57

Osobně si myslím, že očkování je dobrá věc. Ale nesmí tu kampaň vzít do ruky mamták jako Babiš, kterému nadpoloviční většina nemůže přijít na jméno.

6 0
možnosti
MS

Mate pravdu.

Kdyz o nutnosti ockovani deti mluvi clovek, ktery vlastniho syna poslal na Krym, aby na nej vysetrovatele nedosahli, tak to nevzbuzuje duveru.

6 0
možnosti
SD

AB ty jsi neskutečnej...budu tě parafrazovat ...Nikdy , rozumíte nikdy se nedám očkovat:-D a roušky taky nosit nebudu ;-D

0 2
možnosti
DN

D23a42v21i35d 60N40e54r92g84l

20. 6. 2021 23:50

Není žádnej důvod, aby se dávali děti očkovat proti této nemoci. Vlastně ani mladí a zdraví lidé. Ochrana rizikových je téměř ze 4/5 splněna, takže tím by to mělo skončit.

5 1
možnosti
MM

Nevadí. Můj syn (15) bude tedy očkován bez důvodu. Chce to sám a já s ním souhlasím.

0 0
možnosti
MS

M43i74l45a69n 76S28a68c10h47l

20. 6. 2021 23:34

Kdy uz AB pochopi, ze nejlepsim zpusobem, jak vakcinu propagovat, je nechat ji lidem zaplatit.

Vetsina lidi uz pochopila, ze co je zadarmo, vetsinou nestoji za nic.

Kdyz kdysi privezli poprve brambory a chteli je lidem rozdavat zadarmo, tak je lide nechteli. A tak nekoho napadlo, ze je nechaji ve dne, v noci hlidat. Jak to dopadlo, asi vsichni vite.

Druhy navrh je nerealny, ale podle me spravedlivy. Paklize neockovany clovek, ktery se ze zdravotnich duvodu mohl ockovat, skonci v nemocnici, at si nasledne hradi veskere lecebne vylohy a i pripadne snizene spolecenske uplatneni napr. za trvale poskozene plice atd.

Vetsina lidi argumentuje celozivotnim placeni dani, soc. a zdravotniho pojisteni atd.

Tak dnes me napadl jiny protiargument nez obvykle.

Ze zakona mate povinnost kazdorocne si nechat zkontrolovat spalinove cesty. Paklize to neudelate, tak pri pozaru, ktere zpusobily spalinove cesty, od pojistovny nic nedostanete.

Za me je to fer. Se svym automechanikem take vetsina lidi nediskutuje o potrebe vymeny brzdovych desticek, ale v pripade tak sloziteho problemu, jako jsou viry a vakciny, tak skupina lidi bez VS vzdelani maji pocit, ze tomu rozumi lepe nez lekar.

Ale kdyz se jim udela spatne, volaji zachranku.

4 8
možnosti
VN

Co říká nějaký Babiš už nikoho nezajímá. To je včerejší zpráva. Teď je spíš důležitější, jestli bude hlavní silou ve vládě SPOLU, nebo Pirátstvo.

0 3
možnosti
VD

A důvod? To jako aby děti, který to nepotřebujou utvářeli kolektivní imunitu pro ty co se očkovat nechtějí?

0 0
možnosti
JT

J32o77s72e43f 16T90r39ö17g55l

20. 6. 2021 23:09

Je prokázáno, že děti prakticky na Covid neumírají a mají obvykle mírný průběh. Můžou ho ale šířit dál. U Pfizeru bylo prokázáno snížení nakažlivosti pro okolí o cca 50% po první dávce a až o 95% po druhé (studie z Izraele). Takže očkovat děti má význam pro to, aby nepředaly virus starším, ohroženějším.

Školy byly do uzavření významným zdrojem přenosu, potkávají se tu děti z různých sociálních vrstev, které by se jinak potkaly zřídkakdy.

Snad jen teoreticky není vyloučené, že se objeví varianta viru, která nebude k dětem tak shovívavá. Očkování většiny starší populace je z pohledu Darwinovské evoluce navíc typický příklad možného selekčního tlaku (tj. objeví-li se varianta, která se bude lépe šířit mezi dětmi, bude mít volné pole působnosti, na rozdíl od "dospělé" varianty). A ano, kolektivní imunitu potřebujeme kvůli těm, kteří se očkovat z různých důvodů nemůžou.

4 11
možnosti