Mrazivé ráno v osadě Jizerka.

Mrazivé ráno v osadě Jizerka. | foto: www.chmi.cz

O víkendu bude mrznout a sněžit, místy bude až minus 12

  • 7
Počasí na konci tohoto týdne bude přát zimním sportům. "Díky ochlazení a teplotám pod nulou bude sněžit na nejen horách, ale i v nížinách," slibuje meteoroložka Milena Ferebauerová. V noci citelně přituhlo v Libereckém kraji, v osadě Jizerka bylo minus 23 stupňů Celsia.

Ve čtvrtek bude podle předpovědi oblačno až zataženo, místy může být přechodně i polojasno. Místy meteorologové očekávají slabé sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejvyšší teploty budou -1 až +3 °C, na horách kolem -3 °C.
 
Odborníci upozorňují, že se zpočátku dne bude místy vyskytovat náledí.
  
V pátek bude počasí podobné, tedy oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. V Čechách na většině území, na Moravě a ve Slezsku jen ojediněle slabě zasněží nebo budou sněhové přeháňky. Noční teploty klesnou na -3 až -7, ojediněle při zmenšené oblačnosti i na -10 °C. Denní teploty se pak vyhoupnou na -2 až +2 stupně.

V sobotu  očekáváme většinou oblačno, místy občasné slabé sněžení nebo sněhové přeháňky. Noční teploty opět klesnou pod nulu, -4 až -8 °C, ojediněle při zmenšené oblačnosti kolem -12 °C. Denní teploty -3 až +1 °C.

"V neděli  bude zataženo až oblačno a na většině území čekáme občasné slabé sněžení nebo sněhové přeháňky," popsala Milena Ferebauerová z ČHMÚ. Noční teploty zůstanou nízké -4 až -8, ojediněle při zmenšené oblačnosti kolem -12 °C. Denní teploty budou stejné jako v sobotu.

Převážně oblačný, místy s občasným slabým sněžením nebo sněhovými přeháňkami by měl být i začátek příštího týdne. Noční teploty klesnou na -3 až -8, ojediněle při zmenšené oblačnosti i na -14 °C, denní se budou pohybovat v intervalu -3 až +2 °C.

Na Jizerce naměřili minus 23

Měření teploty na Jizerce

V noci se výrazně ochladilo v Libereckém kraji. Nejnižší teplotu tradičně naměřili meteorologové v osadě Jizerka v Jizerských horách, teplota tam klesla k minus 23 stupňům Celsia. I ve stotisícovém Liberci se ale rtuť teploměru dostala pod minus deset stupňů Celsia.

, ,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video