Obvinění z B.M.G: Vklady vyplatíme

Ostrava - Vedení finanční společnosti B.M.G. Invest CZ, jejíž tři jednatelé byli minulý týden obviněni z podvodu za 160 milionů korun a nedovoleného podnikání, tvrdí, že i přes postup policie vyplatí do konce roku klientům všechny vklady. Firma, která sídlí v Ostravě, má soudem obstavené účty. "K k výplatě vložených peněz proto používá peníze mateřského koncernu Horizont Slovakia," řekl mluvčí společnosti Alfonz Šuran.
Soud uvalil v pátek vazbu na nynější jednatelku, která ve společnosti působí nejdéle. Podle vyšetřovatele neoprávněně vylákala z klientů 151 milionů korun.

"Společnost B.M.G., která na českém trhu působí od poloviny loňského roku, se chovala jako banka a neoprávněně od klientů přijímala peníze. Slibovala, že vložené prostředky zhodnotí svou podnikatelskou činností. Po celou dobu ale nevyvíjela žádné aktivity," uvedl Karel Kalda z ostravské pobočky vrchního státního zastupitelství.
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video