Život je věčné ladění, koncert nikdy nezačíná.“ To je motto, které si na své maturitní tablo vybrali studenti 4. B plzeňského Gymnázia na Mikulášském náměstí, kteří vyhráli v soutěži o nejhezčí maturitní tablo Plzeňského kraje.

Život je věčné ladění, koncert nikdy nezačíná.“ To je motto, které si na své maturitní tablo vybrali studenti 4. B plzeňského Gymnázia na Mikulášském náměstí, kteří vyhráli v soutěži o nejhezčí maturitní tablo Plzeňského kraje.

OBRAZEM: Soutěž o nejpovedenější maturitní tablo má vítěze

  • 17
Na přelomu května a června vždy obsadí výlohy obchodů rozmanitá tabla maturantů. Soupeří o originalitu a někdy chtějí i provokovat. MF DNES proto ve spolupráci se serverem rajce.net připravila soutěž o nejoriginálnější maturitní tablo roku 2008 každého kraje. Prohlédněte si vítěze.

Jazzová hudba, kouř z doutníků poletující vzduchem a široké úsměvy hvězd stříbrného plátna inspirovaly čtyřiadvacet studentů z čelákovického gymnázia při tvorbě jejich maturitního tabla. Černobílé fotografie studentů, nesené v duchu 20. a 30. let minulého století, jim nakonec přinesly vítězství v pražském kole celostátní soutěže, kterou vyhlásila MF DNES.

Tablo roku 2008
Maturant čelákovického gymnázia 

V soutěži o nejzajímavější tablo v Pardubickém kraji zvítězili maturanti ze 4. B Střední odborné školy cestovního ruchu v Pardubicích. Svou třídu představili ve stylu oblíbeného amerického seriálu Simpsonovi.

Tablo roku 2008
Nejlepší tablo Pardubického kraje: The Simpsons  

Dívka se žampiony ve vlasech a brokolicí v rukou, mladík s pomerančem, další slečna s náhrdelníkem z chilli papriček. Tablo s maturanty z Biskupského gymnázia v Českých Budějovicích ozdobenými jen ovocem a zeleninou vyhrálo v soutěži o tablo roku 2008 v Jihočeském kraji.

Tablo roku 2008 - Jižní Čechy
     Studenty z Budějovic zdobí na tablu ovoce a zelenina.

Na východní Moravě zvítězila v internetové soutěži o nejpovedenější maturitní tablo oktáva A Gymnázia Jana Amose Komenského z Uherského Brodu. Maturanti se nechali inspirovat bulvárními deníky.

Tablo roku 2008 - východní Morava
                     Maturantka z Uherského Brodu přistižena!

Nejvíce hlasů v soutěži o nejhezčí tablo v Severomoravském kraji získalo tablo oktávy B Matičního gymnázia v Ostravě.

Tablo roku 2008
                           Maturantka z Ostravy: stylový kudrnáč

Dvaadvacet studentů z oktávy kutnohorského Gymnázia Jiřího Ortena odmaturovalo s vyznamenáním. A teď se mohou radovat ještě jednou. Zvítězili totiž v soutěži o nejoriginálnější krajské maturitní tablo ve Středočeském kraji.

Tablo roku 2008

                                       Kutnohorští maturanti

Obličeje vyšperkované ornamentálními černými i barevnými kresbami patří studentům třídy 4. A Gymnázia Uničov. "Ty kresby namalovaly holky od nás ze třídy, jediný pan třídní se nenechal pomalovat," popisují na Rajče.net tablo jeho autoři. Gymnázium vyhrálo soutěž o nejhezčí tablo na střední Moravě.  

Tablo roku 2008 - Střední Morava
                                               Maturantka z Uničova

O vítězi rozhodli hlasující na serveru www.rajce.net, který soutěž vyhlásil ve spolupráci s MF DNES.

Kompletní fotogalerii najdete zde.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video