Závodníci běželi v pracovním, bez trenýrek s lampasy

Závodníci běželi v pracovním, bez trenýrek s lampasy | foto: Michal Šula, MF DNES

OBRAZEM: Prahou běžely kancelářské krysy

  • 8
Několik desítek úředníků a manažerů dovádělo v centru Prahy. Při třetím ročníku Běhu kancelářských krys soutěžili ve sprintu na 777 metrů, hodu šanonem a jízdě na kancelářské židli. Novou disciplinou byl letos šplh. Šplhnout u voličů si přišel pražský primátor Pavel Bém.

FOTOGRAFIE ZVĚTŠÍTE KLIKNUTÍM
(autoři snímků: MAFA, ČTK)

"Chtěli jsme, aby se manažeři a úředníci setkávali také jinde než jen ve svých kancelářích. Aby při tom navíc pobavili sebe i diváky," vysvětlil za organizátory smysl akce Pavel Cingl.

K šéfovi tak nechvátáme...

Mezi prvními, kteří se postavili na startovní čáru byl primátor Bém. "Není to klání sportovní, ale zábava, recese. Beru to jako šanci ukázat, že i úředník umí běhat a házet šanonem," řekl poté, co udýchaný doběhl do cíle. V závěrečném hodnocení se sice neprobojoval do čela, ale bylo to nejspíše kvůli tomu, že nevyužil možnosti obout si sportovní boty a běžel v polobotkách.

Primátor Bém sprintoval v polobotkách

Kromě bot pravidla předepisovala soutěžícím oděv, v němž chodí úředníci a manažeři do zaměstnání. Pražané a návštěvníci metropole proto užasle hleděli na mladé ženy v kostýmcích či muže v oblecích a kravatách, kterak s šanony v rukou a mobily u ucha chvátají z Ovocného trhu Celetnou ulicí, kolem Prašné brány a ulicemi Na Příkopě a Havířskou zpět.

Další disciplina - hod šanonem

Zbytky dechu bral závodníkům moderátor Pavel Anděl, který jim volal na mobilní telefony. Pokud by se mu z trati neohlásili, hrozila jim diskvalifikace.

Závodu přihlížely stovky diváků

Odměnou pro vítěze byl víkendový pobyt pro dva a zapůjčený automobil. "Chystáme další ročník a věříme, že Běh kancelářských krys se již stane tradicí," dodal Cingl.

Primátor Bém závodí s

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video