Koncem týdne a o víkendu nás čeká oblačno, ojediněle se objeví i přeháňky. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Oblačný víkend mohou pokazit přeháňky

  • 2
Podzim se pevně ujal vlády. Koncem týdne a o víkendu nás proto čeká oblačno, ojediněle se objeví i přeháňky. Velmi mrazivá rána by se ale opakovat neměla. "Začne k nám proudit teplejší vzduch od jihozápadu a tak se studených rán bát nemusíme," vysvětlil meteorolog Marjan Sandev.
Středeční ráno bylo velmi mrazivé. Nejnižší teplotu naměřili lidé na šumavské Horské Kvildě, teploměr tam ukázal až minus 11 stupňů. Meteorologové pak největší mráz zaznamenali v Rudolci u Sedlčan, kde teplota klesla na minus šest stupňů. - více zde

Taková rána se ale v nejbližších dnech už opakovat nebudou. Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, ráno a dopoledne se místy vytvoří mlhy nebo nízká oblačnost, která se ojediněle udrží po celý den.

"Ojediněle se může vyskytnout slabý déšť nebo mrholení," doplnil Marjan Sandev z Českého hydrometeorologického ústavu.

Teploty v noci podle předpovědi poklesnou na čtyři stupně až nulu. Přes den se rtuť teploměrů chystá vystoupit na jedenáct až patnáct stupňů. Při déle trvající nízké oblačnosti ale bude jen kolem šesti stupňů.

Páteční ráno opět místy poznamenají mlhy. Noční teploty podle meteorologů vzrostou oproti čtvrtku zhruba o tři stupně, denní pak pouze o jeden stupeň.

"Obdobné počasí se udrží i o víkendu. Bude oblačno, přechodně i polojasno, ojediněle s přeháňkami, ráno ojediněle mlhy," popsal Sandev. Teploty budou opět stoupat. V noci by mělo být sedm až jedenáct, přes den pak čtrnáct až devatenáct.

Začátek příštího týdne se pak ponese opět ve znamení větší oblačnosti s deštěm. Noční teploty klesnou na pět až deset stupňů, odpolední na osm až třináct.

Předpověď počasí

Aktuální předpověď Meteopressu najdete na pocasi.idnes.cz

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video