Objevitel "Osy zla Mnichov, Vídeň, Budapešť" kandiduje

  • 2
Tak jsem si myslel, že ODS už nemá čím překvapit. To jsem se opravdu, ale opravdu mýlil - podzimní divadlo bylo mimořádně působivé. Před komunálními volbami příslib změny - Klausův avizovaný odchod a kandidatura Tošenovského - mnozí na to skočili a ODS volili. Efektu bylo dosaženo, nastal čas změnit kulisy. Tošenovský odstoupil, protože si jeho kandidaturu nepřeje Klaus (úžasné zdůvodnění, že by se v ODS smělo kandidovat až po dohodě s potenciálními protikandidáty ?) a nastupuje "nová tvář" Zahradil.
Pravda, budou i ostatní kandidáti, ovšem vzhledem k dosavadnímu vývoji lze předpokládat, že to nebude "žádný divoký souboj" (nedávná slova p. Zahradila). Ostatně proč by se taky bojovalo v nějakém hlasování z nepředvídatelným výsledkem, když se dá všechno tak hezky předjednat, že ? Zvlášť když p. Klaus pro ta jednání vydá určitá "doporučení", např. ve smyslu, že pan Zahradil již odvedl hodně práce (co by pro Klause neudělal), dovede se mediálně prezentovat (to skutečně dokáže, řekl bych, že vzhledem k množství jeho naprosto pitomých výroků mu novináři věnují až macešsky málo pozornosti), jasně formuluje svoje názory (rozuměj Klausovy) a vyniká též smyslem pro kolektivní zodpovědnost (neudělá nic, co mu předtím Klaus neschválí).
Čili dost pravděpodobný vývoj - na sjezdu bude "zvolen" Zahradil. Až se preference ODS začnou strmě propadat, ozvou se hlasy po "jediném člověku, který může zachránit jedinou pravicovou stranu" - tatíček Klaus se bude chvíli zdráhat, tak moc by chtěl dát šanci někomu mladšímu, ovšem nakonec pochopí, že zodpovědnost za Českou republiku prostě žádá, aby se vrátil. Počítám, že do voleb do "socialistického a byrokratického" parlamentu EU by se to dalo stihnout.
Vzhledem k tomu, že US zjevně směřuje do pryč a KDU se začíná rovněž propadat, zbývá otázka, koho budu příště volit. Lepší možnost by nastala, kdyby se Kasl stihl do té doby zbudovat celostátní partaj a naopak nestihl udělat nějaký kardinální mediální průšvih jako nebožka 4-koala při vyjednávání leadra, který pak stejně nic neleadoval a sestavování podobně smysluplné stínové vlády.
Horší možnost je, že se mu to nepodaří. Pak snad budu porpvé v životě volit socany.  Protože ve srovnání jak s KSČM, tak s "eurorelistou" Zahradilem se mi začnou jevit jako příjemní, národnostně snášenliví a jinak velmi rozumní lidé. Pokud máte někdo lepší nápad, nechám si poradit. Upozorňuji ovšem, že na zakládání vlystní strany nemám čas ani prostředky.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video