Tesco slíbilo, že lépe nastaví kontrolu kvality. Ilustrační foto

Tesco slíbilo, že lépe nastaví kontrolu kvality. Ilustrační foto | foto: Iveta Lhotská, MF DNES

Nova: Tesco prodávalo zkažená kuřecí stehna

  • 61
Obchodní dům Tesco v Hradci Králové prodával podle televize Nova zkažené kuřecí maso. Desítky závadných balení kuřecích stehen musel obchod v pátek stáhnout z prodeje. Zapáchající zelené maso objevili pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

Zkažená kuřecí stehna si v královéhradeckém supermarketu koupily desítky zákazníků, kteří ho většinou reklamovali. Přestože balíčky s masem neměly podle štítku prošlou trvanlivost, maso po vybalení silně zapáchalo.

"Potraviny byly zapáchající, měly dokonce nazelenalý povrch a neodpovídaly příslušným předpisům," řekla Nově mluvčí inspekce Daniela Kolejková. Inspekce ihned stáhla kuřecí stehna z prodeje.

Tesco se za vzniklou situaci omlouvá. "Nastavíme lépe kontroly kvality tak, aby to vyhovovalo všem našim normám," řekla Nově mluvčí řetězce Jana Matoušková.

Prodej zkaženého masa nyní řeší zemědělská a potravinářská inspekce ve správním řízení. Tesku za něj hrozí pokuta až tři miliony korun.

Z vyjádření mluvčí Tesca Jany Matouškové

15. srpna - Záležitost, ke které došlo v pátek 11. srpna, nás velmi mrzí. Jedná se o ojedinělou záležitost způsobenou selháním lidského faktoru. Ihned potom, co jsme zjistili, že maso zakoupené naším zákazníkem nesplňuje přísná kvalitativní kritéria, jsme stáhli celou zásilku masa z prodeje. Jednalo se o 43 ks kuřecích stehen. Zároveň jsme ihned kontaktovali našeho dodavatele, který naši reklamaci okamžitě uznal.

Zákazníkům, kteří zakoupené maso reklamovali, jsme vrátili celou částku a sami jsme přijali taková opatření, která by opakování podobné situace v budoucnu vyloučila. U masa, které náš zákazník v pátek reklamoval, bylo datum spotřeby v pořádku, stejně tak byl dodržen teplotní řetězec - to znamená, že maso bylo v odpovídajících skladovacích podmínkách od výroby až po jeho vystavení v prodejně. Abychom situaci napravili, jednáme nyní s naším dodavatelem o zkrácení lhůty spotřeby těchto výrobků z původních 8 dnů na 5 dnů.
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video