Noc bude ve znamení pekelných ohňů

Praha - Poslední víkend před začátkem školního roku mohou děti zamířit do divadla, vydat se za za strašidly anebo na výstavu akvarijních ryb. Předposlední prázdninový večer mohou rodiče s dětmi strávit ve společnosti Fausta a jeho pekelného souputníka Mefistofela.

Loutkové provedení klasického dramatu Johanna Wolfganga Goetha Faust se odehraje na nádvoří Novoměstské radnice na Karlově náměstí. Představení nazvané Johannes Doktor Faust, které uvádí podtitul Strašlivá komedie s čertem a ještě strašlivějším do pekla zmizením Fausta při strašném faierverku a hrůzyplném hromobití, začíná ve 21 hodin.

Vystupovat budou herci divadla Minor i loutky – marionety. "Představení bude doplněno bohatými scénickými efekty, například několika ohni a promítáním na stěnu. Uzavřené nádvoří dodává navíc vystoupení zvláštní atmosféru," uvedla Lenka Studénková z divadla Minor.

Vstupné je sto padesát korun, studenti a děti mají padesátiprocentní slevu.

Malí diváci jsou zváni do zoo a za strašidly
Mladší děti mohou zamířit na jiné představení divadla Minor. Dvě krátké pohádky jsou na programu v sobotu a v neděli v trojské zoo.

Představení se koná na nové scéně dětského koutku. Inscenace O hloupé žirafě a O nezbedných pelikánech začínají vždy ve 12.45 a 14.15.

Vlastivědný útvar Pražské informační služby pořádá v neděli 2. září vycházku pro děti s názvem Pražská strašidla. Děti půjdou centrem města z Betlémského náměstí až do Kaprovy ulice. Cestou uslyší o strašidlech spjatých s jednotlivými lokalitami. "Některé z nich děti samozřejmě také uvidí. Řeč bude například o bezhlavém templáři, který musí po půlnoci strašit v ulicích Prahy, nebo o strašidýlku chlupáči a mnoha dalších," řekla Eva Havlovcová z Pražské informační služby.

"Nenápadně bychom chtěli do výkladu zařadit i nějaká historická fakta. Děti se tak mohou nenásilnou formou dozvědět něco o hlavním městě," dodala. Sraz na strašidelnou výpravu je v 18 hodin před Betlémskou kaplí. Vstupné pro děti je dvacet korun, dospělí zaplatí třicet korun. Podrobnosti o akci čtěte ZDE

Začala velká výstava akvarijních ryb
Výstava akvarijních, okrasných i v tuzemsku volně žijících ryb začíná dnes ve Stanici přírodovědců Domu dětí a mládeže hlavního města Prahy v Drtinově ulici.

Expozice je otevřena denně od devíti do osmnácti hodin a potrvá až do 16. září. Více o výstavě najdete ZDE

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video