MEX: NHL odstartuje v Praze

MEX: NHL odstartuje v Praze | foto: GRA:FIKI

NHL odstartuje v Praze

Praha - Co mají společného Londýn, Stockholm a Praha? Zatím toho moc není, ale na podzim letošního roku se to radikálně změní. Po městě na Temži dostaly i metropole Švédska a České republiky možnost otevřít novou sezonu NHL. Nejslavnější hokejová soutěž světa začne svůj 91. ročník zápasy New York Rangers – Tampa Bay Lightning v pražské Sazka Areně a Pittsburgh Penguins – Ottawa Senators v hale Globen ve Stockholmu. První duely budou na programu 4. října, odvety pak o den později. "Máme radost, že můžeme náš hokej ukázat dalším zahraničním fanouškům. Příští sezonu odstartujeme dvěma dvojzápasy na úžasných místech," uvedl při Utkání hvězd NHL v Atlantě komisař zámořské soutěže Gary Bettman. Na tiskové konferenci v Brně potvrdil jeho slova Miroslav Černošek, majitel České sportovní, která bude zápasy v Praze pořádat.

"Tímto rozhodnutím završujeme osmnáctiměsíční úsilí. Smlouva bude podepsána koncem února v Praze, kdy se bude hovořit o detailech," řekl Černošek. "Měl jsem možnost hovořit s prezidenty Rangers i Tampy. Oba se těší do Prahy, kam přijedou v nejbližší době, aby si prohlédli Sazka Arenu a začali pracovní jednání," řekl v telefonickém rozhovoru z Atlanty ředitel České sportovní Vladimír Šafařík.

Jágr ještě nemá smlouvu
Prioritou společnosti bylo od počátku přivést do Prahy Rangers s početnou českou kolonií v čele s Jaromírem Jágrem. A to i přesto, že Jágr zatím nemá na příští sezonu jistý kontrakt. V týmu Rangers jsou dále útočníci Petr Průcha, Martin Straka a obránci Michal Rozsíval s Markem Malíkem. Ten je navíc v současnosti na odchodu z týmu. V Tampě momentálně působí bek Filip Kuba a útočníci Václav Prospal a Jan Hlaváč.

Vstupenky od 600 korun?
Pořadatelé chtějí při určování ceny vstupenek na zápasy Rangers s Tampou vycházet z mistrovství světa v Praze v roce 2004. Nejlacinější vstupenky by měly stát 600 korun, nejdražší by mohly vyjít na šest tisíc. Kapacita Sazka Areny by se měla podle Černoška pohybovat mezi patnácti až šestnácti tisíci diváků.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video