Nezávislí na nezávislých

Krok europoslankyně Jany Bobošíkové vedoucí k rozchodu s Vladimírem Železným jednoznačně ukazuje, že nezávislost poslanců, v tomto případě v Europarlamentu, je vždy problematická. Výrok: „Budu podporovat nezávislé, ale nikdy nezávislé pana Železného,“ je hodný zapsání do dějin. Přesně ukazuje, že nezávislost je pojem velmi vratký.

Jsem zvědav, jak paní Bobošíková uplatní své vize a sliby, které dala voličům. Podle mého názoru toje velmi těžké i na naší domácí scéně, kde rovněž  už není přehled, kdo je na kom „nezávislý“, natož v tak složité instituci jako je Europarlament. Prostor pro prosazování jakéhokoliv programu a směru je minimální a není možné pohnout s vývojem společnosti ani ekonomiky.

Takové chování „nezávislé“ na vůli voličů bohužel otráví i stále se zmenšující skupinu lidí, kteří jsou ochotni chodit k volbám.

Jediným správným řešením  pro všechny zvolené, kteří se názorově rozejdou s uskupením za, které byli zvoleni, je rezignace.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video