Nezapomíná, proto nevolí ODS, ČSSD a KSČM

  • 2
S buřičským nápisem "Nezapomínám - nevolím KSČM, ODS ani ČSSD!" nad kabinou služební avie plné toaletního papíru křižoval zemi měsíc před volbami Petr Huk z Brtve u Lázní Bělohradu na Jičínsku. Nápis nechá na autě až do podzimních senátních a komunálních voleb. "Vadí mi, že se lidé chovají jako ovce a klidně s sebou nechají manipulovat. Žere mě to už víc let, ale teď už mi došla trpělivost a v půlce května jsem si řekl, že s tím musím něco udělat," vysvětluje Huk.

Rozhodl se, že předvolební výzvu umístí na bílý spoiler nad kabinou svého vozu a hned se pustil do vymýšlení vhodného sloganu.

"Dlouho jsem nemohl na nic pořádného přijít. Pak jsem si ale uvědomil, jak u nás lidé rychle zapomínají na všechny průšvihy, které se kolem nich dějí a nápis byl na světě," říká třiapadesátiletý distributor toaletního papíru, který nic neponechal náhodě a zhotovení sloganu svěřil profesionální reklamní agentuře.

"Sice mě to stálo osm stovek, ale nelituji toho. Nápis nechám na autě až do podzimních senátních a komunálních voleb, takže to nebudou vyhozené peníze," tvrdí.

ODS vyčítá především to, že se za své vlády nenechala více inspirovat vyspělými evropskými zeměmi a nepřevzala jejich zákony. Sociální demokraté podle něj zase zbytečně rozhazují peníze a do vlády dali mnoho přestárlých politiků. Největší výhrady má ale vůči komunistům, jejichž zkratku nechal pro zdůraznění vymalovat červenou barvou.

VOLBY 2002

zpráva o průběhu voleb

ohlasy na volby

konečné výsledky

kompletní zpravodajství
on-line reportáž

video z voleb

foto z voleb

"Čtyřicet let devastovali mozky celého národa a dodnes se nedokáží smířit s tím, že někdo může mít jiný názor než oni. V Turnově mi auto jeden komunista dokonce poplival a v Kolíně mi nějaká paní zase vyčítala, proč je nechci volit, když to vždycky s lidmi mysleli dobře," dodává Huk.

Petr Huk, který bydlí v Lázních Bělohrad ve škole, kde byla volební místnost, má na svém autě nápis, kterým nabádal voliče, koho nemají volit.

Petr Huk, který bydlí v Lázních Bělohrad ve škole, kde byla volební místnost, má na svém autě nápis, kterým nabádal voliče, koho nemají volit.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video