Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

I nemocnice těžce shánějí zubní lékaře. Na zákrok v narkóze děti čekají rok

Tristní situaci se stomatology řeší i nemocnice. Některé otvírají nové ordinace, jiné poskytují jen specializovanou péči. Všechny ale mají stejný problém jako pacienti: shánějí zubaře. Kvůli jejich nedostatku čekají děti na zákrok v narkóze ve fakultních nemocnicích rok i déle.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Zubař v rodině je jackpot! A já ho vyhrál ! Základní škola: zubař se mi téměř 2h pokoušel vytrhnout zdravý zub (druhá třída! po pár letech se zjistilo, že jsi na zubaře jen hrál! mučírna!)

Střední škola: už to byl opravdu vystudovaný zubař. Jen dost na hov.. .

Takže jsem měl vždy strach jako prase a ve finále akorát pro škodu! Má teťička to dávala pak celé dohromady. Desítky hodin na křesle, o ceně se nechci ani zmiňovat.. Ale díky bohu za ní!! Dnes chodím 4x do roka na prohlídku, v čekárně se usmívám a na křesle zásadně usínám .

0 0
možnosti
JN

J59a45n 60N50o71v66á56k

11. 2. 2024 6:16

Nehádejte se, tohle je článek na objednávku. Když si vysoký politik pořídí zubní kliniku a nemá zubaře, využije možnosti a předloží zákon, který zruší požadované nostrifikace. Samozřejmě je to prezentováno jako krok ve prospěch občanů, jak jinak....

0 0
možnosti
JZ

Všichni lékaři jsou v Německu.

Vystudují zdarma v ČR a jdou pracovat za desetinásobek platu do Německa.

Pořád s tím nic nehodláme dělat?

0 0
možnosti
JJ

A co byste říkal tomu, pokud zůstanou v ČR a budou pracovat bez smlouvy s pojišťovnami, tedy s přímými platbami od pacientů?

0 0
možnosti
MH

V naší zemi žijeme v kapitalismu, nebo si na něj alespoň hrajeme, a proto by měla i v našem systému zdravotnictví převládat nabídka a poptávka.

Pokud je zubařů či obecně lékařů málo, musí se to projevit cenou práce případně dalšími výraznými benefity (pobídky, atraktivita práce, kolektivu, zajištění bydlení ....). V konkrétním případě asi nemocnice nedávají takovou nabídku, aby na ní někdo slyšel. Proč tedy ty nemocnice zde naříkají. Kdo chce, sežene, kdo nechce naříká v mediích.

Mimochodem manažeři nadnárodních podniků jedou do Čech pracovat a mají zpravidla zajištěné bydlení pro svoje rodiny a školy pro své děti. Jinými slovy, pokud někdo chce někoho sehnat, musí se mu nabídnout podmínky, které se neodmítají.

2 2
možnosti
MM

Vychovat si obyvatelstvo v socialistickém stylu, že se lidi sami o sebe starat nemusí, protože je z každé bryndy zachrání nějaký lidumil, co je opečuje zadarmo (pro pojišťovnu levně) a rád, to začíná přinášet důsledky. Inu, schopnější se rychle přizpůsobí a těm méně schopným to potrvá.

0 0
možnosti
JK

Vysokoškoláků např. v humanitních oborech máme tolik, že je můžeme dlaždit a zrovna zubařů se nedostává! Že by to byla větší makačka na hlavu, než ostatní obory?

6 1
možnosti
Foto

Jsou humanitní obory, kde je naopak nedostatek absolventů. Kupříkladu psychologie. Jinak u stomatologie je problém to, že studium je pro fakultu nákladné, ergo kapacity oboru jsou velmi omezené. O zájemce však fakulty nouzi nemají.

Jinak u stomatologie je odrazujícím prvkem spíš to, že je to pořádný záhul na záda, pokud ji dotyčný posléze vykonává delší dobu.

4 1
možnosti
Foto

Jak článek uvádí, nemocnice nabídne stipendoum za závazek.

To bych mosunul o level či dva výše. Takové stipendium by mě nabízet stát. Studium VŠ by si měl každý platit sám. 100%. Včetně amortizace budovy, nákladů na profesory i úklid WC, prostě vše na studenty rozpočítat.

Máš bohaté rodiče? Gratulka.

Nemáš? Požádej stát o stipendijní příspěvek, až do výše 120%. Za závazek. Budeš státu "patřit". Splatíš to X lety v jeho službách. Tam, kde on bude potřebovat. A pi X letech jsi volný.

2 3
možnosti
MM

To je krásné, ale musí to platit pro všechny SŠ i VŠ, protože takové vzdělaní již nespadá do povinné docházky a pak ten vystudovaný jen čerpá, aniž by to musel povinně státu vracet.

3 1
možnosti
MV

Nechápu tady to nadávání na "zlodějské" zubaře. Co dotyčným brání vystudovat školu, otevřít si zubařskou praxi a vydělávat ten "balík" peněz, když je to dle nich takové terno...

15 11
možnosti
MM

Požadovat po zdravotníkovi práci od nevidím do nevidím a nadávat mu do nenažranců, že to nedělá (skoro) zadarmo, to je takový český folklor. Značí to jen jednu věc - lidi jsou rozmazlení.

11 4
možnosti
MP

Mám kluka z mozkovou obrnou, ošetření možné pouze v narkóze. Na ošetření v nemocnici(zdarma)čekačka 4-5měsíců.U soukromníka je to za 12000.-Kč čekačka cca týden. Protože za 4-5 měsíců se zub neléčí ale trhá a to nemluvím o bolesti tak platím. Já s tím nemám problém, jsou ale lidi pro které je výdej 12000,-rána.Pojištovna nic neproplatí, jelikož je možnost ošetření zdarma, argument o neléčení a bolesti děcka je nezajímá.

50 0
možnosti
PA

Kdyby stat chtel tak pro zkroceni zubaru vytvori licenci, kterou by k cinnosti museli mit, vlastnictvi licence by potom mohlo byt podmineno ruznymi podminkami (praci na pojistovnu, delkou pracovni doby, minimalnim poctem pacientku v registraci atd.), zubari jsou stat ve state, najde se samozrejme spousta slusnych, ale existuje i spousti tech, kteri uz nevi, co by za svou praci chteli, pritom neodvadi lepsi praci nez jejich kolegove

12 12
možnosti
MM

Chápu do dobře, že požadujete nevolnictví pro část profesí? Nevím, proč by měl mít kdokoliv povinnost dělat levně v zájmu státu. Kuchaři do restaurací až po 2 povinných letech ve školních jídelnách. Řemeslníci nejprve 2 roky povinně za minimálku pro státní instituce, aby se až potom mohli osamostatnit...

14 5
možnosti
PN

Protoze školu zdarma nemusí odpracovat ani chvíli.

Já mám mladého zubaře. Takový ochotný sympatak to byl dokud dělal pod dohledem staršího kolegy. Po čase si udelal vlastní ordinaci. Dělá 4 hodiny denně a jeho sestra ani nebere telefony. Pak zrušil manželce z nalehavych důvodu termín, kdyz uz byla ne ceste ale druhý den se úplně na pohodu před ní bavili, že v pátek by si dali oběd tak objednané ať sestra zruší...

20 5
možnosti
MV

Studenti jiných oborů musí povinně odpracovat školu???

12 5
možnosti
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Katalánské parlamentní volby vyhráli socialisté, vláda separatistů může skončit

12. května 2024  22:50

Ve volbách do regionálního parlamentu v Katalánsku po sečtení více než 94 procent hlasů vedou...

Černochová: Česko vydalo na obranu v loňském roce méně, než se čekalo

12. května 2024  22:05,  aktualizováno  22:07

Česko loni vydalo na obranu 1,37 procenta hrubého domácího produktu (HDP). České televizi to v...

Průzkum: Největší potenciál oslovit voliče v eurovolbách mají shodně ANO a STAN

12. května 2024  21:10

Největší potenciál oslovit voliče při červnových volbách do Evropského parlamentu mají hnutí ANO a...

Za lov velryb se nestydí. Japonsko povolí odlov dalšího druhu plejtváka

12. května 2024  21:06

Japonsko zařadí plejtváky myšoky na seznam komerčně lovených velryb. Informoval o tom ve čtvrtek...