Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Nemocnice natáčí propagační film, ukáže porod či odstranění ledviny

  • 2
V havířovské nemocnici vzniká film, který má toto zdravotnické zařízení představit veřejnosti ne zcela obvyklou formou. Nemocnice hodlá natočit například porod nebo odstranění ledviny či nová oddělení. Film chce vydat na DVD, tyto disky pak prodávat a za výtěžek nakoupit nový přístroj.

"Diváci se mají na co těšit. Ve filmu uvidí například operaci, příchod nového občánka na svět, nově vybavené pracoviště funkční diagnostiky nebo zrekonstruované radiodiagnostické pracoviště s novým mamografem," mluvčí nemocnice Jana Zlattnerová.

První "klapka" filmu zaznamenala nefrektomii - urologickou operaci na laparoskopické odstranění ledviny, tedy s minimálním zásahem operatérů do těla pacienta.

Myšlenku popularizovat nemocnici filmem podpořil havířovský magistrát, který na natáčení dal 25 tisíc korun. Za kamerou stojí člen místního kulturního střediska.

"Film bude promítán při dni otevřených dveří u příležitosti čtyřicátého výročí nemocnice a bude možnost zakoupit si ho na DVD. Výtěžek půjde na zakoupení průtokového cytometru oddělení klinické hematologie," sdělila Zlattnerová.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video