Diskuze

Znásilnění se trestá přísně, reagují na případ z Brna Nejvyšší soud i Soudcovská unie

Není pravda, že by české soudy bagatelizovaly sexuální trestné činy, přístup domácí justice se nevymyká ani v evropském kontextu, uvedl místopředseda Nejvyššího soudu (NS) Petr Šuk. Pokračoval, že znásilnění je jedním z nejhorších zločinů, jenž může spáchat jeden člověk na druhém. V aktuální kauze, kdy Krajský soud v Brně uložil za mnohonásobné znásilnění otčímovi podmíněný trest, doporučil Šuk vyčkat, až soud zveřejní odůvodnění.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Teď mají vylézat všechny ziskovky, přesně teď.

Roky dělají kulové a teď mají vylézat a svolávat demonstrace.

Protože tohle nikdo normální nemůže obhájit.

1 0
možnosti
RB

R14a69d69k57o 40B68r85a90n24d

22. 1. 2024 20:39

Kvalita našich soudů je v hodně případech dlouhodobě mizerná. Jeden druhého podrží, je to jen fraška. O platy se dovedou ale soudit a jistě si většina pamatuje, že Ústavní soud jim dal za pravdu. Jak by také ne, je to jeden spolek. Soudy mají být nestranné a nezávislé, ale moc často to tak není. Já osobně našemu soudnictví nevěřím a vím, že dovolat se svého práva přes "kvalitu" a liknavost našich soudů je často nemožná. A tento konkrétní případ - takový soudce již dávno neměl soudit, dnes jsem četl v mediích, že má již více exesů. Jak je to možné - je to tím, že soudci jsou u nás nedotknutelní.

5 0
možnosti
Foto

Dnešní soudci nesoudí podle spravedlnosti, ale jako vítači a podporovatelé pětidezolátní vlády !

1 0
možnosti
MK

No takže přísne je to podle soudu protože na západ to je podobne nebo ještě mírnější tresty.

Tohle je naše “elita”? Řídí se podle toho co západní země dělají?

Takže když západní země otočí o 180 tak nas nejvyšší soud a soudci taky ?

Opravdu geniální argumentace, asi jen doufat jako česky občan ,že se k soudu nikdy nedostanete ,protože o vás budou rozhodovat tohle

6 0
možnosti
MV

A pak si ještě stěžují na platy.

Já bych si na ně důkladně posvítil

6 0
možnosti
JK

včera na to byla reportáž na ČT ve 168 hodin. Tam se nad tím pozastavují, padlo tam, že musela být znásilněná více jak 200 krát....soudil to senát ze 3 soudců a soudkyň, není možné, aby soud vyšší instance místo napravování chyb soudu nižší instance sám vytvářel velké chyby, nedali vůbec prostor pro oběť....padlo tam, že ti 3 soudci poukazovali na to, že oběť znásilnění nemá žádné psychické újmy a následky...v době reportáž po 3 hospitalizovaná na psychině ...3. pokus o sebevraždu. Jen za tohle by měli přijít soudci o místo, je to výsměch všem obětem znásilnění. Byl tam dán prostor znalci, který jasně poukázal na to, že soudci krajského soudu si vytrhli jejich posudek z kontextu a totálně jej překroutili ve prospěch toho prasete...

16 0
možnosti
RU

R16a95d80e55k 87U62r49b77a30n

22. 1. 2024 15:26

Z mě v článku zaznívají jen zavádějící a neupřímné výmlůvy.

Problém je podle mého názoru obecně ve velmi nízkých trestech, respektive reálných trestech, které pachatelé nakonec dostávají.

Všiml jsem si, že se soudci dost vyloženě bojí maximálních sazeb a dávají kolikrát trest v polovině nebo i v 1/3 sazby. Vždyť i za vraždy se u nás dává třeba 10, 12 let.

Chápu polehčující okolnosti, ale proč nedat trest třeba za půlkou maxima.

Viz tento případ. Podmínka už je extrém, ale i ten původní rozsudek je 3 roky, přitom maximální sazba je 10 let.

6 0
možnosti
RU

R20a90d19e16k 48U20r35b56a23n

22. 1. 2024 15:15

Argument pana Beránka tady v diskuzi, že senát jistě řádně rozsudek zdůvodní, mi přijde tedy dost slabý. Neříká nic o "kvalitě" takového zdůvodnění.

Jak asi svůj rozsudek zdůvodnil původní soudce, když mu dal 3 roky? To potom jakékoliv zdůvodnění je dost pochybné, když je pokaždé výsledný trest tak odlišný. Nepodmíněný vs podmíněný.

4 0
možnosti
VF

CO JE ZAČ MATKA TÉ ZNÁSILŇOVANÉ DÍVKY?

5 0
možnosti
Foto

Tak mnohočetné znásilňování po celé roky podmínka a blbí keci na sociálních sítích 5,5 roku !!! Minimálně by to mělo být obráceně !!! Já bych navrhoval uříznout určité partie na 20 let na tvrdo !! Plus mastné peníze poškozené !!!

4 0
možnosti
MH

M52i67c76h17a97l 51H88a40u84f

22. 1. 2024 14:06

Pachatel je švorc a má několik exekucí. Ale podmínka je výsměch do očí celé společnosti, o tom žádná.

11 1
možnosti

Tady ani nejde o trestání konkrétně znásilnění jako takového ale o to, že české soudnictví často produkuje takovéhle excesy a když se to stane tak odpovědnost pro znalce, soudce atd. je nulová.

Občas ty případy sleduju a nechápu ty situace kdy vyšší soud řekne že v postupu toho předchozího bylo třeba 80+ pochybení a tomu soudci se vůbec nic nestane.

Pak to nemá být v podstatě loterie.

12 0
možnosti
MV

V jiném zaměstnání by takový skončil na dlažbě.

Soudci a doktoři, taková kasta.

Tam se schová dost psychopatů (cimický, barták a spol. )

Čest slušným a poctivým, ale takoví jim to kazí.

2 1
možnosti
TK

Jestliže nám tady tvrdí, že není řešení posílat takové lidi do vězení, tak kastrovat je, minimálně částečným řešením je!

7 0
možnosti