Diskuze

Obec jako stavitel a „pan domácí“. Tři čtvrtiny radnic plánují stavět vlastní byty

Praha založila vlastní developerskou firmu, Liberec chce postavit až tisíc bytů, České Budějovice přemění na byty bývalé kasárny. Radnice berou bytovou krizi do svých rukou. Podle nejnovějšího průzkumu ministerstva pro místní rozvoj plánují stavět byty tři čtvrtiny měst a obcí. Tento rok by měla být podle zjištění MF DNES zahájena výstavba několika tisíc bytů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J31a14n 51K70a40v52a55n

6. 1. 2024 19:24

Byty se prodaly za levno a spousta politiku se napakovala. Dneska se byty draze stavi, aby se zase spousta politiku napakovala.

6 0
možnosti
VI

Pokud mne paměť neklame,tak to není zase tak dávno,jak se fůra radních chlubila tím,kolik obecních bytů již prodali (a při tom si každý z ních také přilízl)

8 1
možnosti
Foto

Bytová situace v Česku je naprosto katastrofální. Bytů byl akutní nedostatek už dříve, pak do toho přišlo skoro 400 000 uprchlíků... V podstatě tu neexistuje mobilita pracovní síly, protože ani rodině z Bruntálu se nevyplatí pronajmout v Praze nebo Brně 3+1 a začít zde žít a pracovat... takže v těchto městech chybí pracovní síla, která je nahrazována cizinci, kteří nemají problém/musí v několika rodinách bydlet v jednom bytě... A tyhle sovětské standardy prostě ""rozmazlení"" Češi nedají...

Čekat na nápravu je možná trochu naivní, protože většina politiků a vlivných z této situace nemálo profituje....

1 7
možnosti
PN

Obce s tím nikdy neměly přestat. Jedině tak byla možnost ukočírovat ceny bytů.

9 1
možnosti
MB

Má to klady i zápory. Zápor je když nájemník neplatí a být zničí tak rekonstrukci platí vlastně občané obce že svých daní a poplatků navíc není jednoduché ho z bytu dostat.

1 0
možnosti
Foto

Když si vzpomenu, že třeba v "mém" městě se po revoluci prodávaly byty nájemníkům v první vlně za cenu kolem 10 tisíc, ve druhé pak - a byl z toho skandál - "až" za 60 tisíc... A to se zdůvodněním, že v kapitalismu obce přece nebudou dělat "pány domácí". Média to celkem jednohlasně podporovala, oni redaktoři a redaktorky asi také kupovali. Ojedinělé hlasy typu "Hele, ale třeba Vídeň přece..." byly šmahem odsouzeny jako zpátečnické, bolševikem zavánějící.

A bim ho....

1 2
možnosti
JM

J26a88n 67M44a79r76e59k

6. 1. 2024 15:00

Přeji vašemu městu aby začalo stavět byty. Věřte jedné věci. Mimo pozemku je nepostaví nijak levněji než developer. Hned po té tam bude muset vypálit tržní nájemné aby město někdy byty zaplatilo. Žádné dotace doufám město nebude chtít. To by městu platili byty lidé mimo město.

2 0
možnosti
RM

Ti samí lidi, kteří před lety prodalali za pakatel, v podstatě rozdali, kvůli politickým bodům obecní byty teď chtějí stavět další. Kocourkov hadra, na tyhle škodící budižkničemy se platí daně.

Možná možná by stačilo omezit a zefektivnit byrokracii provázející jakoukoliv výstavbu.

13 3
možnosti

Já bych řekl, že ti co to tenkrát rozprodali, už jsou dneska většinou od válu.

5 1
možnosti