Děti z Pasek jdou na školní autobus.

Děti z Pasek jdou na školní autobus. | foto: Michal Klíma, MF DNES

Na silnicích leží čerstvý sníh, tvoří se jazyky

  • 22
Přes noc napadlo v Česku místy až 20 centimetrů sněhu. Většina silnic je však sjízdná. Uzavřeno zůstává jen několik silnic v Karlovarském kraji a na Chomutovsku. Silničáři varují především v horských oblastech před vytvářením sněhových jazyků.

Ujetá vrstva sněhu krytá posypem nebo rozbředlý sníh, tak hodnotí stav na komunikacích silničáři ve většině krajů. Řidičům doporučují opatrnost a především kamiony by měly na řadě míst používat sněhové řetězy.

Zcela uzavřeny jsou stále silnice z Vejprt na Klínovec a z Přebuzi do Stříbrné na Karlovarsku. Na Chomutovsku jsou neprůjezdné komunikace mezi Výsluním a Rusovou, Českými Hamry a chatou Nástup a dále trasy Krásný Les - Adolfov a Kovářská - Kryštofovy Hamry. Důvodem je sníh a popadané stromy po páteční vichřici.

Na jihu Čech je pro nákladní automobily uzavřena silnice mezi Mladou Vožicí a Pacovem u obce Staniměřice. "Není sjízdná ani po nasazení sněhových řetězů. Pro osobní vozy je cesta průjezdná z nejvyšší opatrností," hlásil ÚAMK.

V Moravskoslezkém kraji je pro kamiony omezen průjezd přes hraniční přechody Mosty u Jablunkova a Český Těšín. V Návsí u Jablunkova blokuje silnici nehoda kamionu a dopravu zde policisté řídí kyvadlově.

V Libereckém kraji musí být řidiči obzvláště opatrní na Semilsku. Podle krajské správy silnic je situace mimořádně naléhavá také v okolí Harrachova a Jizerky.

Na celém území republiky se objevují sněhové přeháňky, v nižších polohách déšť se sněhem. Silničáři varují, že by se mohlo vytvářet náledí. - o počasí čtěte také zde

Průběžně aktualizujeme.

Podařilo se vám vyfotit nebo natočit událost, která by neměla chybět ve zpravodajství? iDNES vám nabízí 200 korun za každý zveřejněný snímek a 500 korun za video. Posílejte je e-mailem nebo z mobilu na mms@idnes.cz - čím rychleji, tím lépe.

Aktuální informace

Aktuální informace ze silnic najdete na doprava.idnes.cz. Více o počasí na pocasi.idnes.cz 
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video