Záběr ČT na dům Jana Švejnara

Záběr ČT na dům Jana Švejnara | foto: iDNES.cz

Na diváky ČT vykukovalo za Švejnarem „prase Bém“

  • 5
Zanedlouho to budou redaktoři České televize dávat k dobru. Dnes se ale nejspíš vymlouvají na nervozitu, která panovala před volbou prezidenta. Určitě jen kvůli ní si nevšimli malůvky na stěně domu, před nímž zpovídali Jana Švejnara. Divákům asi neušla karikatura prasete s nápisem Bém.

Neznámý vandal nakreslil stylizované prase pod zvonky domu na pražských Vinohradech, v němž bydlí prezidentský kandidát. Kresba podle všeho ušla kameramanovi, reportérce i Švejnarovi. Kouzlo nechtěného bylo na světě.

"To je daň z živého vstupu, zřejmě to kameraman přehlédl v tom malém kukátku, do kterého se dívá," smál se mluvčí televize Ladislav Šticha. Kolegové v žádném případě nechtěli nikoho poškodit, dušoval se.

Ráno na Kavčích horách podle něj připomínalo akční film. "Jak víte, druhého kandidáta se nám před kameru nepodařilo dostat, byli jsme rádi, že nám pan Švejnar věnoval několik minut," přiblížil Šticha atmosféru v televizi před zahájením volby hlavy státu.

Záběr ČT na dům Jana ŠvejnaraPřipomněl také, že se podobná situace stala i jemu, když ještě zastával post televizního reportéra. "Pečlivě jsem si hlídal, abych se nedopustil skryté reklamy, ale přesto jsem se tomu nechtěně nevyhnul. Až ve střižně jsem si všiml, že mi respondent malinko hýbl hlavou a odkryl obří nápis se jménem jedné limonády," zavzpomínal Ladislav Šticha.

Zatímco jejímu výrobci asi proniknutí do vysílání veřejnoprávní televize nevadilo, pražský primátor a první místopředseda ODS by jistě svoje jméno viděl raději v lichotivějším kontextu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video