Sídlo ČMMJ v Jungmannově ulici v Praze

Sídlo ČMMJ v Jungmannově ulici v Praze | foto: Dan Materna, MAFRA

V domě myslivců se mají pořádat sexuální party, nimrodi se bouří

  • 375
Českomoravská myslivecká jednota pronajala přízemí a sklepní prostory ve svém pražském sídle firmě, která tu údajně bude pořádat swingers party. Konzervativním myslivcům se však erotika v sídle nelíbí.

Čeští myslivci v čele s hejtmanem Jaroslavem Palasem a poslancem Jiřím Papežem řeší mezi sebou velmi pikantní kauzu. Rada Československé myslivecké jednoty totiž schválila pronájem části svého dlouholetého sídla v centru Prahy. Nový nájemce tu má podle smlouvy zřídit "Centrum volnočasových aktivit". Mnozí myslivci se ale bouří - pod názvem se podle nich skrývá erotický swingers klub. Neboli podnik zaměřený na hromadný sex.

Podrobnosti o sporném mysliveckém pronájmuČtěte v pátek 21. září

MF DNES v počítači
MF DNES pro iPad a iPhone

"Jednání o pronájmu měl na starosti šéf ekonomické komise Miroslav Kraus. Ve zdůvodnění nám bylo řečeno, že v domě bude něco jako klub, v němž se budou příležitostně konat swingers party," řekl MF DNES Jiří Papež, místopředseda myslivecké jednoty a vlivný poslanec za ODS.

Redakci to potvrdili i další účastníci jednání rady. Hovoří jen pod podmínkou anonymity. "Při schvalování pronájmu na myslivecké radě jsem na vlastní uši slyšel, že má být v domě swingers klub," říká jeden z nich.

Mezi myslivci, kteří si potrpí na tradice a důstojnost, jde o velmi choulostivé téma, s nímž nechce být nikdo spojován.

"Vím, že v členské základně to nevyvolalo zrovna vlnu nadšení. Mnozí s tím nesouhlasí," říká Papež.

Reakce předsedy ČMMJ Jaroslava Palase

Českomoravská myslivecká jednota se rozhodně ohrazuje proti účelovému sdělení některých médií o pronájmu budovy Jungmannova 25, Praha. Budova je majetkem pojišťovny Halali, v jejíž kompetenci jsou pronájmy nevyužitých prostor. Smlouva, kterou pojišťovna Halali uzavřela s nájemcem, zahrnuje volnočasové aktivity, služby wellness a služby kadeřnické. V žádném případě se tedy nejedná o pronájem prostor Českomoravskou mysliveckou jednotou.

Ing. Jaroslav Palas, předseda Českomoravské myslivecké jednoty


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video