Most u Sebranic se opravuje

Sebranice - Se zajížďkou v délce asi patnácti kilometrů, a tedy i s jistým zdržením, musí v tomto týdnu počítat řidiči, kteří se vydají po státní silnici z Brna do Svitav. Silničáři totiž museli kvůli opravě padajícího mostu u obce Sebranice státní silnici na celý tento týden uzavřít.

"Důvodem uzavírky státní silnice je příprava opravy mostu v Sebranicích, který je v havarijním stavu a rozpadá se. Po dobu týdenní objížďky nad něj umístíme vojenský, sedm metrů široký ocelový most, po němž bude doprava vedena až do podzimu. Pod provizorním mostem bude opravován rozpadající se most," vysvětlil ředitel blanenské správy a údržby silnic Vladimír Svoboda. Dodal, že oprava bude stát asi dvacet milionů korun.

užitečné informace

Řidiči, jedoucí od Brna, tak před Sebranicemi musí odbočit na Boskovice, Chrudichromy, Podolí a vrátit se do Letovic. Od Svitav je objížďka vedena z Letovic do Rudky, Kunštátu a Sebranic, kamiony v tomto směru budou jezdit přes Lysice a na státní silnici se připojí u Bořitova.

Obyvatelé obcí, přes něž objížďka státní silnice vede a potkávají se tak přímo v obcích s kamiony, jsou se zvýšeným provozem smířeni. "Je to sice složitější, ale nikdo zatím nic nenamítal. Je to jen na několik dnů, tak se to vydrží," řekl starosta Kunštátu Lumír Krampl, pod jehož správu spadá i místní část Kunštátu Rudka.

Ani po týdenní výluce dopravy v části státní silnice nebude průjezd u Sebranic bezproblémový. "Provoz pro ocelovém mostě bude obousměrný, bude tam snížena rychlost, kamiony si budou muset dávat přednost, dva by se na most nevešly," řekl Svoboda.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video