Mladíci zdemolovali policistům auta

  • 3
Praha - Čtyři poničené policejní vozy a škoda nejméně za dvanáct tisíc korun. To je výsledek řádění opilých mladíků, kteří se v noci vraceli z koncertu. Když ve čtvrt na čtyři ráno přišli policisté z Okresního ředitelství Praha-západ ke svým autům, našli je s utrhanými zrcátky, rozbitými okny a s vypuštěnými pneumatikami. V dálce pak slyšeli křik vzdalujících se vandalů. "Mladíky na místě zadržela přivolaná hlídka," potvrdila iDNES policejní mluvčí Kamila Styblíková.

Tři mladíci se vraceli z koncertu v klubu ve Zborovské ulici v pátém pražském obvodu. Všem jim bylo kolem dvaceti let.

Cestou si všimli zaparkovaných policejních aut, které v opilosti začali ničit a vypouštět jim pneumatiky. "U vozu Volkswagen Transportér vypustili všechny pneumatiky a poškodili pravé venkovní zrcátko, u Škody Fabia vypustili tři pneumatiky, u Škody Octavie ulomili a poškodili levé venkovní zrcátko a u Škody Felicie rozbili sklo u pravého předního okna a vypustili tři pneumatiky," upřesnila mluvčí.

Podle policie je škoda minimálně dvanáct tisíc korun. "Přivolaní policisté z pohotovostní motorizované jednotky všechny tři mladé výtržníky zadrželi přímo na místě a převezli je na místní oddělení," dodala.

Policejní rada pak mladíkům sdělil obvinění z poškozování cizí věci ve spolupachatelství a propustil je. Další jejich vyšetřování probíhá na svobodě.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video