Na ministerstvo zdravotnictví přišla podezřelá zásilka. (26. 10. 2020)

Na ministerstvo zdravotnictví přišla podezřelá zásilka. (26. 10. 2020) | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Resort zdravotnictví vybral ředitele komunikace. Kandidát si to rozmyslel

  • 36
Ministerstvo zdravotnictví vybralo nového ředitele odboru komunikace, který měl nastoupit 1. března. Deník N upozornil, že v den nástupu ale ministerstvu sdělil, že do funkce nenastoupí. Výběrové řízení vyhlásilo ministerstvo na začátku ledna, zájemci měli předložit návrh strategie komunikace ke covidu-19.

Z výběrového řízení vzešel vítěz, který měl v pondělí nastoupit. „Bohužel jsme včera obdrželi informaci od dotyčného uchazeče, že na své místo nenastoupí. Jedná se o osobní rozhodnutí jedince, jež nemáme možnost dále nijak ovlivnit, a ani nám nepřísluší komentovat důvody, jež dotyčného k tomuto rozhodnutí vedly,“ napsala ČTK mluvčí ministerstva Barbora Peterová. 

Podle ní je fungování odboru i nadále zajištěno a další kroky, které se týkají vedení odboru, „budou součástí interního řešení“.

Nový ředitel měl podle vypsaného inzerátu vytvořit a realizovat komunikační strategii k nemoci covid-19 a měl také zpracovat vnější i vnitřní komunikaci ministerstva. 

Úřad požadoval například vysokoškolské vzdělání, znalost mediálního prostředí nebo práci s utajovanými informacemi nejméně ve stupni „důvěrné“ nebo schopnost vést odbor formou krizového řízení. 

Pracovní místo je zařazené ve 13. platové třídě pro zaměstnance ve veřejných službách. Podle praxe v oboru je platový tarif od 28 880 korun hrubého bez praxe do 42 640 korun za praxi delší než 32 let.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video