Chemické lehké obrněné vozidlo S-LOV-CBRN

Chemické lehké obrněné vozidlo S-LOV-CBRN | foto: Vojenský výzkumný ústav

Ministerstvo obrany podepsalo smlouvu na obrněné vozy za pět miliard

  • 47
Státní podnik Vojenský výzkumný ústav dodá armádě osmdesát speciálních chemických obrněných vozů na podvozku Iveco za více než pět miliard korun. Zástupci ministerstva a firmy ve čtvrtek podepsali smlouvu, informovala Jana Zechmeisterová z tiskového oddělení ministerstva obrany.

Vozidla jsou určena pro chemické specialisty. Sloužit budou k zjišťování přítomnosti radioaktivních, chemických a biologických látek, k odběru a zpracování vzorků nebo k odesílání zjištěných informací.

„Jednou z mých hlavních priorit je modernizace armádní techniky. Nová lehká obrněná vozidla zvýší schopnosti našich chemiků, kteří jsou po právu považováni nejen v Severoatlantické alianci za jedny z nejlepších ve svém oboru,” komentoval v tiskové zprávě krok ministr obrany Lubomír Metnar.

Smlouvu podepsali náměstek ministra obrany pro řízení sekce vyzbrojování a akvizic Daniel Koštoval a ředitel Vojenského výzkumného ústavu (VVÚ) Pavel Čuda.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video