Josef Pejchl si ve své obhajobě protiřečí.

Josef Pejchl si ve své obhajobě protiřečí. | foto: Jan Strouhal

MF DNES: Primář mi vraždy tajil, tvrdí odvolaný ředitel

  • 50
Odvolaný ředitel havlíčkobrodské nemocnice Josef Pejchl svaluje vinu za průtahy se zatčením vraha Petra Zelenky na primáře ARO Pavla Longina. Exředitel nyní tvrdí, že mu primář zatajil své podezření, že Zelenka vraždí. Pejchl odmítá, že by nemocnice s hlášením policii otálela.
popisek SPECIÁLNÍ PŘÍLOHA
Vše o vraždách v nemocnici

Josef Pejchl si nicméně ve své obhajobě protiřečí. Tvrdí, že o tom, že v nemocnici dochází k vraždám, neměl jediný důkaz, proto ihned nekontaktoval policii.

Vzápětí ale dodává: "Ostatní (indicie) v té době byly naprosté spekulace a policii se až teď podařilo zjistit (že Zelenka vraždil pozn. red.)."

Jaké spekulace měl konkrétně na mysli se bývalý ředitel zdráhá říct. Stejně tak odmítá upřesnit, kdy se tedy o vraždách dozvěděl.

Pejchlovo podivné kličkování budí podezření, zda se nemocnice nesnažila vraždy "ututlat" v zájmu zachování dobrého jména lékařského zařízení.

Podobnému podezření ostatně čelí havlíčkobrodská nemocnice v současné době v jiném případě. Před soudem je právě kauza dvou gynekologů, kteří v před dvěma lety podle obžaloby zranili novorozence při komplikovaném porodu.

Hlouběji se tématu věnuje dnešní MF DNES.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video