ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Ondřej Bičiště, MAFRA

Meteorologové zrušili výstrahu před povodněmi, která platila pro část Čech

  • 0
Meteorologové zrušil vydanou výstrahu před povodněmi, která měla kvůli dešti a tání sněhu platit do nedělního poledne pro jihozápadní Čechy. Podle aktuálních informací hladiny na horních úsecích rozvodněných toků ve zmiňovaných oblastech už povětšinou kulminují, řeky v povodí Otavy například klesají.

V souvislosti s oblevou, která zasáhla Česko, a vydatným deštěm meteorologové očekávali od čtvrtečního večera vzestup hladin na řekách odvodňujících Šumavu, Český les a Brdy.

Upozornění se konkrétně týkalo většiny Plzeňského a Jihočeského kraje a Příbramska a Hořovicka ve středních Čechách a v platnosti mělo být do nedělního poledne.

Více na Počasí iDNES.cz

„S okamžitou platností rušíme všechny dříve vydané výstrahy,“ uvedli na Štědrý den po poledni meteorologové.

Podle aktuálních informací hladiny na horních úsecích rozvodněných toků ve zmiňovaných oblastech už povětšinou kulminují, řeky v povodí Otavy například klesají.

„Z tohoto důvodu rušíme platnou výstrahu na povodňové jevy,“ doplnili meteorologové s tím, že hladiny na středních a dolních úsecích řek budou ještě kvůli dotoku stoupat a na menších tocích mohou na krátkou dobu překročit i první, nejnižší povodňový stupeň.

Radarový snímek srážek

Aktuální radarový snímek srážek nad Českou republikou. Více na Pocasi.iDNES.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video