Meteorologové varují: déšť zvedne řeky

Experti upozorňují obyvatele východní a severovýchodní části České republiky, že tam v noci na čtvrtek očekávají trvalejší deště. Podle jejich odhadu by se mohly rozvodnit toky v povodí Odry a Bečvy, a to až na druhý stupeň povodňové aktivity.

Český hydrometeorologický ústav vydal kvůli tomuto nebezpečí upozornění, které platí od 13 hodin do čtvrtečních 20 hodin pro Moravskoslezský a Zlínský kraj a okresy Olomouc a Přerov.

Meteorologové doporučují sledovat počasí v uvedených oblastech, další vývoj  Český hydrometeorologický ústav upřesní.

Předpověď počasí pro Českou republiku na čtvrtek a pátek:
Ve čtvrtek
bude nad Česko proudit studený vzduch od severozápadu. V noci na čtvrtek bude v Čechách oblačno až skoro zataženo a místy déšť nebo přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku bude převážně zataženo a na většině území vytrvalý déšť. Noční teploty 12 až osm stupňů. Přes den bude v Čechách oblačno až polojasno a místy přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku bude většinou zataženo a zpočátku občas, později místy s deštěm. Denní teploty 14 až 18 stupňů.

V pátek a v sobotu bude pokračovat příliv studeného vzduchu od severozápadu. Bude bude oblačno a místy přeháňky. Noční teploty 12 až osm stupňů. Denní teploty 13 až 17 stupňů. 

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video