Miloš Melčák

Miloš Melčák - Miloš Melčák | foto: Dan Materna, MAFRA

Melčák: Tlustý po mně chtěl, abych blokoval vznik Topolánkova kabinetu

  • 285
Bývalý poslanec ČSSD Miloš Melčák tvrdí, že byl před dvěma lety pod tlakem kolegy z ODS Vlastimila Tlustého. Ten údajně chtěl, aby Melčák nedal tehdy nově vzniklé Topolánkově vládě důvěru. "Řekl mi, že má za úkol 'z nejvyšších míst', aby vláda neprošla a abych ji nepodpořil," řekl Melčák serveru iHNed.cz.

Bez Melčákova hlasu by druhý Topolánkův kabinet nemohl začít vládnout. Na otázku, co jsou nejvyšší místa, Melčák odpověděl: "To se skoro zdráhám říci. Bylo to od člověka, který dnes rozhoduje."

Na doplňující dotaz, zda má na mysli prezidenta Václava Klause, pak řekl: "To jste řekl vy, ne já. A trefil jste se. Ale já si tehdy myslel, že pan poslanec jen fabuluje, a nic víc mě nezajímalo."

Premiér Mirek Topolánek považuje informace za pravdivé. "Neměl jsem tuto informaci od Miloše Melčáka, ale to, že existuje zájem vyslovit vládě nedůvěru, jsem věděl," uvedl po jednání vlády.

Tlustý Melčákova tvrzení odmítá. "To je tedy slabota. Kompromitující fotografie jsou s Melčákem, odposlechy a nahrávky žádné. Dva roky a dva měsíce poté, a ještě k tomu chudák Melčák," řekl Tlustý iDNES.cz.

Premiér podle něj potřebuje vytvořit dojem spiknutí, ke kterému však nikdy nedošlo. "Já jsem s nikým nic nekoordinoval. Neexistují pro to žádné důkazy a já jsem postaven do role, kdy musím dokazovat, že se něco nestalo. To je klasická topolánkovsko-dalíkovská hra," prohlásil Tlustý.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video