Slavnostní otevření babyboxu, který opět zachraňoval život.

Slavnostní otevření babyboxu, který opět zachraňoval život. | foto: Libor Teichmann, MF DNES

Mário se možná ocitl v babyboxu omylem

  • 46
Osmiměsíční Mário se možná ocitl v brněnském babyboxu kvůli nedorozumění v "širší rodině". Tuto verzi připustila sociální pracovnice, která už mluvila s rodiči odloženého chlapce. Ti dokonce byli miminko navštívit.

"Řekli mi, že o dítě mají zájem. Tu rodinu máme v evidenci, ale to ještě automaticky neznamená, že je problémová," popsala Věra Vorlová z úřadu městské části Brno-Slatina.

Podotkla však, že se zjišťováním okolností případu jsou teprve na začátku.

Rodiče ve středu chlapce navštívili v zařízení rodinné péče Klokánek, kam jej dočasně poslal soud.

Do babyboxu brněnské Nemocnice Milosrdných bratří vtěsnala skoro osmikilového chlapce v úterý i s rodným listem a krátkým psaním neznámá žena. V něm vysvětlila, že jí rodiče dali dítě na hlídání, ale už si je nevyzvedli. - více zde

Klokánek byl nejvhodnější
Kojenec byl po dohodě se sociální pracovnicí převezen nejprve do kojeneckého ústavu na Hlinkách. Ve středu chlapečka z rozhodnutí městského soudu přemístili o pár kilometrů dál, do brněnské pobočky Klokánku.

"Návrh na předběžné opatření k nám přišel ze dvou stran. Pracovnice sociálního odboru doporučovaly umístit dítě předběžně v kojeneckém ústavu, ale zároveň o chlapce projevilo zájem zařízení rodinné péče Klokánek."

"Perfektní péči sice zajišťují obě městská zařízení, ale Klokánek se nám jevil o něco vhodnější," popsal místopředseda brněnského soudu Roman Kiš.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video