Diskuze

Jurečka dokončil návrh superdávky. Některá vytýkaná pravidla zůstala

Ministr práce a sociálních věcí dokončil paragrafové znění nového zákona o sociálních dávkách. Příspěvek a doplatek na bydlení, příspěvek na živobytí a přídavek na dítě se sloučí do jedné. Ve čtvrtek představil detaily. Na novele odborníci viděli nedostatky, některé zůstaly. Příští týden návrh zamíří do meziresortního připomínkového řízení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IP

Jsou lidé, třeba někteří invalidé, kteří musejí mít naspořeno třeba půl milionu, aby si mohli koupit nový vozík nebo vhodně upravené auto, pokud na to nemají nárok na příspěvek od státu nebo ZP.

Druhá, daleko větší skupina, jsou senioři, kteří plánují třeba výměnu střechy, což je při dnešních cenách i milión Kč. Případně zateplení nemovitosti podle legislativy EU, to je ještě větší částka. Kvůli tomu mají přijít o dávku na bydlení, která kryje alespoň část běžných provozních nákladů včetně energií?

1 0
možnosti
MP

A co bankovní tajemství a auto jako auto třeba Škoda 105 S rok výroby 1979 tak to je skanzen kde nebylo ani jedno šrotovné na stará auta hlavně když přidá milionářům 200000Kc na elektroauta

0 0
možnosti
JO

J91i30ř84í 86O21p96l74t

5. 4. 2024 3:49

vláda by měla říct: dáváme demisi, protože nevíme, co máme dělat.

2 0
možnosti
JK

Co znamená, že ten pobírač bude moct mít druhou nemovitost max 3 roky??

0 0
možnosti
PD

Že vyloucite všechny chatare a chalupáře a zahradkare

1 1
možnosti
FN

Sociální dávky by měli pobírat jen občané, kteří se nezaviněně ocitli v nouzi a kteří platili sociální pojištění. Pokud někdo nepracoval, nepracuje a pracovat nehodlá, i když by mohl, a neplatil sociální pojištění, pak by měl mít nárok jen na polívku a kabát v charitě.

5 2
možnosti
KK

My jsme strašně bohatí, takže žádné dávky nebereme. Žena dlouhodobě nemocná, děcko. Minule jsme ten jejich limit přesáhli o 278 Kč, protože jsem v práci dostal prémie, takže nám hned všechno sebrali. Další čtvrtletí žádné prémie nebyli, za to inflace byla 20%. Fakt paráda. V reálné mzdě jsem -20% oproti roku 2020. A přesto na žádné dávky nemáme nárok. Když přijde výplata mám na úctě tak 200 Kč. A ekonomové dumají, proč ty domácnosti vůbec neutrácejí.

1 0
možnosti
MP

Z inflace se stala měna

0 0
možnosti
MG

Příspěvky zrušte, úředníky, co to zpracovávají, rozpusťte a máte to vyřešené hned .

2 1
možnosti
JN

J29a38n 74N35o63v30ý

4. 4. 2024 18:17

Jejda, to je skvělý nápad, že to ještě nikde na světě nikoho nenapadlo. Akorát teda asi místo úředníků pak nabrat nové policajty a vojáky, až vyjdou do ulic ty statisíce bezprizorných lidí, které nebudou mít už nic co ztratit.

4 3
možnosti
MP

... a nic to nemění na tom, že někteří lidé by měli dostávazt dávky leda tak v Sievertech...

2 1
možnosti
MP

Proč mi to připadá, že smetením veškeré pomoci do JEDNÉ dávky , che systém maximálně tak zamaskovat , kolik na jednoptlivé dávky vydává ?

4 1
možnosti
Foto

Jurečka nás chce obelhat.

3 0
možnosti
TZ

Jsem už nějaký pátek v důchodu a zjištuji, co jsem to vlastně za vola, že jsem za celý život této štědrosti státu nevyužil. "Superdávka", oni se tím ještě chlubí. Jak dopadá společnost, která rezignovala na základní pravidla, právě prožíváme, ale asi je to v Evropě cílem. Když o tom přemýšlím, tak je to rozehrané tak, že už to dobře dopadnout ani nemůže. Stagnace, nezaměstnanost, chudoba, nepokoje, občanské války, ani to Rusko potřebovat nebudeme.

6 1
možnosti
Foto

Tolik slov, prostě se lidé budou mít špatně.

2 0
možnosti