Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Manželství je dost pro všechny. Včetně homosexuálů, říká advokátka Lucie Hrdá

Po přečtení rozhovoru s Danielou Kovářovou (MF DNES, 19. 6.) jsem vzpomínala na důvody, pro které kdysi muži odmítali přiznat ženám volební právo, píše rodinná a trestní advokátka Lucie Hrdá.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Sexuální praktiky nepatří do legislativy. Pokud se lidé opravdu spřátelí a chtějí příteli případně zanechat dědictví, pak je jistě instituce, jako společnost s ručením neomezeným nebo registrované partnerství na to vhodné.

Rodina je instituce z názvu konfigurovaná jako společnost za účelem plození potomků. K tomu jsou přírodou dány podmínky, které homosexuální svazek nesplňuje.

Přejme těm "jiným" jejich štěstí, ale svěřit jim cizí děti- to vidím jenom ve výjimečných případech jako možnost. Už proto, že v rodičích vidí děti svůj příklad.

1 0
možnosti
MG

Ja bych rekl, ze sverit cizi deti komukoli je v nasi praxi jen pro vyjimecne pripady - kriteria pro adopci jsou beztak i pro heterosexualni pary mimoradne prisna a napriklad pro single zajemce prakticky nesplnitelna.

Co se tyce rodicu jako prikladu pro deti - ja ty sve urcite tak vnimam, ve spouste veci si od mamy i taty beru priklad cilene, v rade dalsich je napodobuji podvedome a par veci se snazim delat jakkoli, jen ne tak jako jeden nebo druhy z nich...coz je taky forma prikladu :-D Ale ani v nejmensi mire nikdy netahali ven z loznice svuj intimni zivot, tak si rikam, kdyby byli oba stejneho pohlavi a meli me adoptovaneho, jestli by se to na prikladu, ktery mi do zivota dali, vubec nejak podepsalo. Spis bych se obaval, jak me vezme okoli.

Jinak ale celkove vas chapu jako tolerantniho a cenim to R^

0 0
možnosti
PT

A proč se homosexuálové tak domáhají "práva" na manželství, vždyť přeci institut partnerství, problémy jejich vztahu vyřešil. ?

Vystudovaná právnička by měla vědět, že práva jednoho, končí tam, kde začínají práva jiného a tady jde o práva dětí, být vychováván, pokud je to možné v normální heterosexuální rodině s matkou a otcem.

Dle práva jsou prý homosexuálové naprosto zdraví a normální, plus k tomu manželství by znamenalo, že dvojice homosexuálů je naprosto zdravá a normální rodina, no a naprosto zdravá a normální rodina má právo adoptovat cizí děti, a tohohle nového "práva" by se homosexuálové určitě domáhali soudně, což by nejspíš dopadlo tak, že aby nebyli homosexuální rodiny "diskriminovány" že by museli být zavedeny kvóty na děti vhodné k adopci a část dětí by takhle přišla o možnost být vychováván ve skutečně normální rodině s matkou a otcem, a tohle by byly zcela nemorální pokusy na malých dětech, dát např. chlapce do výchovy 2 homosexuálním pánům to je dokonce nezodpovědný hazard.Rv

0 0
možnosti
MB

nejen adopce již existujících dětí, kde by se nesměli upřednostnit manželé muž a žena, byť ti budou nejlépe dítěti napodobovat vlastního otce a matku;

ale také se mohou ozvat s právem na asistovanou reprodukci hrazenou ze zdravotního pojištění, což u páru dvou mužů je velmi drahé a velmi nepřirozené.

1 0
možnosti
PT

P71e29t66r 60T73r57y59n93e80r

28. 6. 2020 23:44

No nevím, ale ani urputnost homosexuálů by se neměla přehánět v článku se dočítám jak dvěma třetinám normálních lidí, nevadí slovo manželství pro páry stejného pohlaví. Ve svém okolí pozoruji zcela opačné tendence a s časem se mi zdají spíše sílící, nad čím dříve někdo mávl rukou, tak dnes je reakce daleko silnější. Myslím, že by bylo lepší ubrat plyn a být rád, že je dnes toto deviantní chování (deviace - odklon o normy) tak nějak akceptováno.

2 0
možnosti
AK

Paní advokátku bych chtěl upozornit, že v našich zemích oproti anglosaským měla žena vždy vlastnické právo. Je to zachyceno až do husitských dob.

3 0
možnosti
Foto

První lež je, že 50 % manželství se rozvádí. To je údaj z r. 2010. Teď je, pokud se nepletu, r. 2020. Od té doby rozvodovost klesá. Očekával bych, že informačně gramotný člověk by nepoužil na popis aktuální situace 10 let starý údaj. Ale pro ideologicky zaslepeného je to nejhorší možné číslo vlastně nejlepší.

Tvrdí se, že homosexuálové tvoří nějaké 4 % populace. Na ČR by to mělo být asi tak 400 000 lidí. K 1.2.2019 uzavřelo RP něco přes 3 000 párů, to znamená, že o nějaký institucionalizovaný vztah nemá zájem drtivá většina homosexuálů a kašle na vás.

Dále se zastánci ohánějí tím, že 60 % lidí souhlasí s tím, aby homosexuálové mohli uzavírat manželství. Dotazy z dotyčné ankety nebyly zveřejněny, ani klíč výběru respondentů. Ale nebyla jediná, takže to vychází tak půl na půl. Háček je v tom, že v tom, co bylo zveřejněno, se ptali na sňatky, nikoliv na pojmenování výsledního institutu. Čili i mnoho lidí, kteří souhlasí se sňatky homosexuálů, může mít a má námitky vůči tomu, aby se to nazývalo manželstvím. Typická manipulace s použitím polopravdy (což je horší než lež).

Dále srovnávaní rozvodovosti. RP existují 14 let. Institucionalizované manželství, jak ho známe, od vrcholného středověku. Srovnávají rozvodovost za 14 let vs. rozvodovost všech existujících manželství. Ale ve skutečnosti by bylo fér srovnat rozvodovost manželství uzavřených za posledních 14 let vs, RP. To by až taková hitparáda asi nebyla a čísla by hned vypadali jinak.

Aktivisté nejsou schopni ani nejmenšího ústupku (že by se ten institut jenom jmenoval jinak), neexistuje ani stopa snahy o kompromis nebo nejakou toleranci, ale sami žádají to, na co nejsou ochotni přistoupit. Jednají agresivně a jejich podpora klesá.

Ve státech, které nám dáváte za vzor se pro vyjádření institutu manželství používají slova z jejich jazyků, vychází to z jejich tradic a v neposlední řadě se tam za nevhodný názor vyhazuje z práce... Dějí se tam teď nadrzo věci, proti kterým se u nás v r. 1989 uskutečnila sametová revoluce

8 0
možnosti
AK

Přesně. Tady nejde o reálné homosexuály, kteří se chtějí vzít, ale o ideologii. Jde o to, že naše rodinné právo i přes léta komunismu vychází z křesťanského nazírání světa a křesťanských hodnot. Podle tohot nazírání není homosexualita minimálně rovnocenná manželství (pokud už nehovoříme o takovém jednání jako o hříchu). Čili opravdu není důvod tyto kořeny rušit a tvářit se, že se jedná o to samé. Nejedná. Svazek muže a ženy je od přirozenosti, či od stvořitele určen nejen k obšťastnění sebe a druhého, ale k též k přinášení nového života do společnosti. Homosexualita v dějinách tam, kde byla legální, byla vždy nástrojem obšťastnění, nebo vyjádření společenských rolí, ale ne závaznou sebeobětující se jednotkou ve prospěch dětí a druhého.

Prostě manželství, nemá-li být devalvováno, je něco jiného než homosexuální partnerství a už vůbec něco jiného než promiskuita.

5 0
možnosti
JV

Opravdu si to myslí nebo se chce jen zviditelnit? V obou případech to svědčí o její inteligenci.

1 0
možnosti
VS

Ja mam rad sveho tatu a brachu. Deti plodit nemuzeme, ale chteli bysme presto vstoupit do manzelstvi se vsim co k tomu patri (dedicke pravo, atd..).

Proc bychom nemohli taky vstoupit do manzelstvi kdyz soused muze se sousedem?

2 0
možnosti
MK

Za chvili budou pozadovat, aby si pejskarka mohla vzit za manzela sveho psa.

2 1
možnosti
MB

Manzelstvi je doslova v prekladu svazek muze a zeny, tudiz mezi homousi a lesbamy to nejde. Myslim, ze by to vzdelany clovek mohl vedet a nehrat na city s debilnimi prirovnanimi. Prijde mi to, jako by se motorka chtela jmenovat auto, protoze ma taly kola. Blbejsi prirovnani na blbejsi argument me nenapadl.

6 0
možnosti
MN

Ježíšmarjá to jsou kecy. Copak manželství je na příděl??

2 0
možnosti
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Vyslýchaný v Paříži sebral policistům zbraň a začal střílet, dva těžce zranil

10. května 2024  6:36

Muž předvedený k výslechu na pařížskou policejní stanici ve čtvrtek večer vážně zranil dva...

Nestačilo ani 14 hodin, ve Sněmovně pokračuje boj o možnost volit poštou

10. května 2024  5:43

Parlamentní bitva o korespondenční volbu pokračuje i v pátek. Ani 14 hodin jednání ve čtvrtek totiž...

ANO chce odložit korespondenční volbu na dobu po volbách v příštím roce

9. května 2024  5:15,  aktualizováno  10.5 1:15

Poslanci se přeli o zavedení korespondenční volby pro české občany v zahraničí. Sněmovnu ve čtvrtek...

ANALÝZA: Putin zase budí přízrak atomovek. Co tím sleduje právě teď

10. května 2024

Premium Kreml s výslovným odvoláním na nedávné komentáře západních vůdců týkající se války na Ukrajině...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!