Lupiči z Bratrstva unikali policii tramvají

  • 10
Policistům z Kobylis se podařilo zadržet skupinu výtečníků, kteří jsou podezřelí z několika loupeží. Gang, který si říkal Bratrstvo, přepadával po večerech lidi v Praze a násilím je okrádal. Tři mladíci a jejich nezletilý kumpán se přiznali celkem k sedmi zločinům.

Policii na partu upozornila ve středu 26. ledna po půlnoci mladá žena, kterou mladíci napadli nedaleko stanice metra Kobylisy a sebrali jí telefon.

"Mladí násilníci se z místa pokusili prchnout tramvají, policisté je ale zadrželi a předvedli na stanici. Žena naštěstí neutrpěla žádná vážnější zranění," sdělil policejní mluvčí Ladislav Bernášek.

Když hlídka dovezla zadržené na služebnu, případem se začali zabývat kriminalisté z Obvodního ředitelství Prahy III, jimž se postupně podařilo prokázat skupině dalších šest případů loupeže. Celková škoda se přehoupla přes 40 tisíc korun.

Dopustili se jich v období od 18. ledna. "Svým obětem fyzickým násilím nejen hrozili, ale neváhali jej ani použít. V některých případech hrozili obětem i nožem," doplnil mluvčí Bernášek.

Jeden dvacetiletý, dva osmnáctiletí a jeden nezletilý se postupně ke všem svým činům přiznali. Komisař je umístil do cel a navrhl, aby byli vzati do vyšetřovací vazby. Pokud by byli odsouzeni, hrozilo by jim až deset let vězení.

Ilustrační foto.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Témata: Praha, Tramvaj

Video