Prezident Petr Pavel s ženou Evou si prohlédli Lumbeho vilu, kde by mohli...

Prezident Petr Pavel s ženou Evou si prohlédli Lumbeho vilu, kde by mohli bydlet po dobu výkonu Pavlova mandátu hlavy státu. (10. března 2023) | foto: Twitter prezidenta Petra Pavla

Manželé Pavlovi si prohlédli Lumbeho vilu, kde může prezidentský pár bydlet

  • 78
Prezident Petr Pavel s manželkou Evou se byli poprvé podívat v Lumbeho vile, kde by mohli přes týden bydlet. „Evě se nejvíc líbilo ve sklenících, kde se kromě krásných květin, ovoce a zeleniny personál stará i o zdomácnělé kočky. U mě zabodovala půda, kde si dovedu představit ideální „man cave“ neboli chlapskou zašívárnu,“ napsal prezident na Twitteru.

V Lumbeho vile bydlel, když byl v úřadu hlavy státu, prezidentův předchůdce Miloš Zeman s rodinou, který se po skončení mandátu přestěhoval do svého nového domu v Lánech.

„Bude dobré, když přes týden budeme bydlet tady a na víkendy budeme bydlet doma, není to na každodenní dojíždění,“ řekl po čtvrteční inauguraci v rozhovoru pro Českou televizi nový prezident, který tak poprvé řekl, že v obci Černoučku nedaleko Řípu, kde bydlí, bude méně často, než původně myslel.

Přiznal také, že ačkoliv se původně hovořilo o více možnostech, odkud by mohl vykonávat svůj úřad, rád by pracoval z Pražského hradu.

„Jsem zvyklý pracovat, kde je potřeba. Podstatný je obsah, ne obálka,“ uvedl. Předpokládá, že by ze sídla svého předchůdce mohl začít úřadovat během následujících dvou týdnů, jakmile se prostory Hradu zkontrolují a upraví.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video