Libeňští policisté tvrdí, že stížnost na svého šéfa nenapsali

Libeň - Policisté z místního oddělení v Praze 8 - Libni tvrdí, že stížnost na svého vedoucího nenapsali. Ve stížnosti, kterou anonym rozeslal do médií, politikům, velvyslanectvím, celkem na osmdesát míst, se píše, že vedoucí Roman Ungr šikanuje své podřízené. Nahraný telefonický rozhovor dvou policistů z Libně, který má agentura TVD k dispozici, ovšem naznačuje, že na tomto oddělení není vše v pořádku. Roman Ungr podal trestní oznámení na neznámého pachatele pro pomluvu a křivé obvinění.

Jeden z policistů, který v rozhovoru vystupuje, je Ladislav Jambor, který byl zástupcem vedoucího Romana Ungra. Druhým z mužů je bývalý řadový policista, který však nechce zveřejnit své jméno.

"Neříkej mi, že neexistuje žádná spravedlnost, aby tyhlety věci, co se tam dějou, tyhlety šikany, co se tam dějou, že se nemůže něco stát, aby to skončilo. Hele ty kluci tam jsou opravdu chudáci," říká v rozhovoru řadový policista.

Zástupce Jambor reaguje: ""No, tak ale to já nezměním, ani ty to nezměníš, to nezmění nikdo..."

Policisté z Libně, o kterých se ve stížnosti píše, že musí Ungrovi například chodit kupovat alkohol, nosit mu do sběren tikety a půjčovat mu peníze, ale vše popírají.

"Stížnost jsme nenapsali a já osobně jsem se s ničím takovým nesetkal," tvrdí libeňský policista Karel Černý.

Na vedoucího Ungra podal loni výše uvedený bývalý policista, který chce zůstat v anonymitě, tři trestní oznámení. V jednom z nich uvádí, že Ungr hraje s podřízenými karty o peníze. Tvrdí, že jeden policista kvůli hazardu musel dokonce dát do zastavárny hodinky. Tento policista ale při výslechu řekl, že hodinky prodal, protože ho okradli v metru a on neměl ani korunu.

"Pan Ungr se nechce vyjádřit. Podal trestní oznámení, tak mu to poradil právník. Já jsem stoprocentně přesvědčen, že se nic takového na oddělení neděje," prohlásil ředitel policie Prahy 8 Petr Vaněček.

Řadoví policisté z Libně sice odmítají potvrdit, že na jejich oddělení vládne šikana, na druhou stranu ale říkají, že si všechny problémy vyřeší sami bez pomoci a účasti veřejnosti.

 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video