Diskuze

Úzkost i sebevraždy. Deprese je pro LGBT velké riziko, říká psycholog

Podle odborníků je třeba věnovat se bourání předsudků o LGBT lidech, tedy gayích, lesbách, bisexuálů i transsexuálů. Mají větší sklon k duševním nemocem a menšinovému stresu. „Stejně tak čelí alespoň dvakrát vyššímu riziku, že spáchají sebevraždu,“ nastínil v rozhovoru s iDNES.cz americký psycholog z Yaleovy univerzity John Pachankis.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Jejich pocity úzkosti a sebevraždy jsou jen důkazem, že u nich není něco v pořádku. Různé pochody hrdosti jsou jen důkazem jak jsou zbyteční a zoufalou, marnou snahu na sebe upozornit. Normální lidé na sebe upozorňovat nepotřebují

3 3
možnosti
OU
OU
BG

A jak je možné, že jsi dopustil, aby se tohle o dítě staralo?

https://www.idnes.cz/usti/zpravy/vrazda-ditete-louny-vyjimecny-trest-tyrani-trilety-chlapec-kriminaliste-soud.A190801_103234_usti-zpravy_pakr

Opravdu chceme, aby každému heterosexuálovi bylo svěřeno dítě?

0 4
možnosti
JF

Taky jsme jediná planeta, na který stačí, aby se spojily dvě bytosti a měly děti.

To jako že na ostatních planetách je potřeba, aby se spojily tři bytosti, jo?!

Ne, sedum, sedum bytostí různýho pohlaví! ;-D A pak neměj deprese. ;-D

0 0
možnosti
JK

Osobně znám 5 lidí, kteří do probírané kategorie patří. Jsou naprosto normální a podle toho se k nim okolí chová. Nikdo z nich by ale, a to jsou jejich slova, nešel vystrkovat holou zadnici do pochodu ujetých exhibicionistů.

9 1
možnosti
BG

Osobně znám mraky heterosexuálů, ale drtivá většina z nich nemá tak hloupé kecy jako Vy. To, že mám stejnou orientaci jako Vaši známí, ještě neznamená, že s nimi budu ve všem souhlasit. Ani Vy nesouhlasíte s názory některých heterosexuálů.

0 5
možnosti
LP

Takhle to mají lidi s jakoukoli menšinovou úchylkou či orientací. Svým způsobem je to tak trochu postižení, které může nebo nemusí mít následky na jedincovo sebevnímání.

Pokud budu koprofil či zoofil, pak to budu mít stejné. Budu vědět, že jsem v tom poměrně osamocený. Bude kvůli mě proto někdo brečet?

3 0
možnosti

P82e66t84r 24Š20k39o71d48a

2. 8. 2019 11:41

Ten článek je potřeba brát hodně s rezervou. Pan docent je Amík a přece jen je (naštěstí) dost rozdíl mezi USA a Evropou. Jinak ale nesděluje nic nového. Každému, kdo má něco v hlavě, je jasné, kdo je náchylnější k depresím. Ty výzkumy, o kterých je řeč, mi přijdou k ničemu. Lidi jsou totiž obecně náchylnější k psychickým problémům než dříve. Pokud jde o ČR a tu stupnici, neznáme kritéria, podle kterých se tvořila, takže opět - brát s velkou rezervou. Podle mě je na tom ČR velmi dobře, nemůžeme se ale srovnávat se státy jako je např. Nizozemí, kde vývoj ve 2. pol. minulého století šel dost jinak.

Pravdu má v tom, že základ je v rodinách, komunitách, učitelích. Tam by nemělo vznikat klima vedoucí k možné šikaně.

1 0
možnosti
VK

Kdyby se chovali normálně a neprovokovali lidi svejma stále se stupňujícími se požadavky a průvody, tak si jich lidi ani nevšimnou a nemuseli by se léčit u psychiatrů.

6 2
možnosti
BG

Kdyby se někteří heterosexuálové chovali ke svým dětem normálně, tak nemusí volat na nějaké Linky důvěry.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/linka-bezpeci-pribyva-telefonatu-deti-sikana-kybersikana.A190416_172716_domaci_dh

A to souvisí i s tím, jak se takoví lidé chovají k ostatním lidem.

1 8
možnosti
MK

Běžte už s tou podporou této skupiny někam, koho to zajímá. Vidím vzrůstajíci trend, do všeho je začlenit, do školek, do umění, stále o nich točit filmy. Nenuplyne ani jeden den, abychom nebyli informováni o této nemocné skupině lidí.A příspěvky pro ně,ty, budeme platit kdy?

7 5
možnosti
BG

Běžte už s nadávkami na tuto skupinu někam. Nikoho to nezajímá. Neuplyne den, abyste si Vy, nemocný, do nich nekopnul.

O příspěvky zřejmě nestojí. Naopak - vydělávají i na Vás a Vaše děti, pokud nějaké máte (doufám, že ne).

1 8
možnosti

O tom, že by měli být příslušníci LGBT jakkoliv utlačovaní, je možné úspěšně pochybovat. Ještě jsem nezažil, že by někde někdo za jakýmkoliv účelem zjišťoval sexuální orientaci.

2 0
možnosti
ZH

Když se o tom ještě mohlo objektivně psát, psalo se, že tohle je jedna z věcí, která homosexualitu typicky provází. Co je přesnou příčinou asi nelze objektivně zjistit, samozřejmě to nespíš bude víc faktorů, a jedním z nich může být i chování okolí k homosexuálovi, ale nejspíš největším důvodem je bolest z uvědomování si vlastní vady. Něco jako třeba Cyrano, akorát že vadou zde není vzhled.

0 0
možnosti
JK

Homopropaganda mě už pěkně štve. V každém filmu je už nyní snad povinně propagovaný nějaký homo vztah. Už se na to nedá dívat. Tento článek pokud chtěl podpořit gaye a lesby v jejich požadavcích, tak jen popsal opak, že rozhodně takto psychicky labilní jedinci nemají mít možnost adoptovat děti. A ta nenápadně vsunutá věta, že by jim pomohlo manželství, tak to jako vážně? Jsem se zasmál. Mají registrované partnerství a od té doby jsou ještě víc stresovaní, raději už nic pro homo. Potřebujete disciplínu. Utlačovaní v ČR nikdo není, ale ukřičení za pomoci médií (kde je tedy hodně homosexuálů) si bohužel občas vykřičí i nepotřebné blbosti. Prague Pride NENÍ pochod hrdosti, ale prezentace sexuálních oblečků. A magistrat Prahy jim na ty oblečky přispěl 400 tisíc korun. To je nepochopitelné!

10 4
možnosti
BG

Ty Vaše ublíženecké komentáře mě taky pěkně štvou. V každé diskuzi o homosexualitě musí být několik kverulantů jako Vy, kteří si jen stěžují. Od heterosexuálních chlapů bych čekal trochu jiné chování. Ne že tady budou brečet jako malé slečinky, že gayové chtějí tamto a lesby tohle.

Potřebujete disciplínu.

1 10
možnosti