Nikomu ze 166 lidí na palubě se nic nestalo. Ilustrační foto.

Nikomu ze 166 lidí na palubě se nic nestalo. Ilustrační foto. | foto: ČSA, iDNES.cz

Letadlu ČSA selhal v Chorvatsku jeden motor

  • 116
Letadlu ČSA se 166 lidmi na palubě selhal v úterý při startu v Chorvatsku levý motor. Muselo mimořádně přistát v Pule. Žhavá součástka navíc zapálila trávu na letišti. Nikomu se nic nestalo. Charterový spoj letěl z Rijeky, do Prahy přepravil cestující náhradní letoun.

"Při vzletu letadla Českých aerolinií Airbus A321 z letiště v chorvatské Rijece do Prahy došlo v noci na úterý k poruše levého motoru z důvodu náhlé technické závady," potvrdila iDNES.cz mluvčí ČSA Jana Víšková.

Jelikož už nešlo start zastavit, piloti podle mluvčí pohotově zareagovali, postižený motor i přívod paliva vypnuli a dokončili start s jedním motorem. Letadlo pak mimořádně přistálo ve 22:55 v chorvatské Pule.

Charterový spoj musel mimořádně přistát v Pule

"V tranzitní čekárně potom cestující vyčkali do 4:15, kdy pro ně přiletělo náhradní letadlo ČSA a dopravilo je do České republiky," popsala Víšková.

Při události nebyl nikdo zraněn. "Nedošlo ani k žádné jiné újmě osob, na palubě byla normální atmosféra, bez závažného zneklidnění," uvedla mluvčí.

Z porouchaného motoru se navíc zřejmě odlomila součástka. Žhavý kousek kovu zapálil trávu na letišti. "Šetření ukázalo, že k požáru motoru ani úniku paliva nedošlo, suchou trávu tedy zapálil zřejmě úlomek kovu," potvrdila Víšková.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video