(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Petr Novotný, MF DNES

Ve východní části republiky hrozí až do středečního dopoledne ledovka

  • 6
Meteorologové varují před ledovkou. Ta by se měla ve východní části Česka vyskytovat od úterního odpoledne do středečního rána. Na pozoru by se měli mít především řidiči a chodci. Hrozí dopravní nehody i zranění na kluzkých chodnících. Výstraha platí pro většinu území Moravy, Slezsko a také pro východní Čechy a Vysočinu.

Výstraha meteorologů platí pro celý Moravskoslezský, Olomoucký, Zlínský kraj a velkou část Jihomoravského kraje. V Čechách pak pro Náchodsko, Rychnovsko, Trutnovsko, Svitavsko a Orlickoústecko a večer rozšířili meteorologové výstrahu i na Vysočinu. 

Ledovka se může objevit do středečních 9:00.

Meteorologové zde očekávají smíšené nebo dešťové srážky, které budou na podchlazeném povrchu namrzat.

„Zejména ve večerních hodinách se bude místy tvořit slabá ledovka. Srážky budou během noci slábnout, ale ledovka bude přetrvávat až do ranních hodin,“ uvedli. Mrznoucí srážky podle nich nejsou vyloučeny ani jinde v Česku.

„Zvýšení výstrahy neočekáváme,“ uvedla Michaela Valachová z ČHMÚ. Doplnila, že kvůli komplikovanému vývoji počasí není ojedinělý výskyt mrznoucích srážek vyloučený ani na ostatním území, pravděpodobnost je ale nižší.

„Pro další dny ledovka nehrozí,“ dodala Valachová. Upozornila ale, že noční teploty se budou pohybovat kolem nuly, především řidiči by si proto měli dát pozor na náledí.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video