Kvůli rallye řidiče čekají uzávěry

Východní Morava - S krátkodobými uzávěrami vybraných silnic musí o víkendu počítat motoristé směřující na Vsetínsko. V pátek odpoledne totiž začíná první etapa Valašské rally. Druhým a zároveň posledním závodním dnem bude sobota. "Trasa závodu vede po obecních komunikacích, zpevněných lesních cestách i silnicích třetí třídy. Hlavním tahům se závodníci vyhnou. Ty totiž uzavírat nemůžeme," uvedl ředitel závodu Miroslav Hošák z Automotoklubu Vsetín. Všechny uzávěry odsouhlasili zástupci okresního úřadu i policie. Jejich zajištění má podle dopravního inspektorátu na starosti pořadatel akce.Časový harmonogram s rozpisem rychlostních zkoušek najdete zde.V článku jsou místa, kde mohou diváci vidět nejzajímavější momenty a výsledky z obou dnů.

Kvůli první rychlostní zkoušce bude od páté hodiny odpolední uzavřen úsek mezi Rajnochovicemi, přes Troják až k Hošťálkové.

Nejlepší místa pro diváky najdete zde.

Výsledky z prvního dne.

Celkové výsledky najdete zde.

Pořadatel slíbil, že umožní organizovaný průjezd pro autobusy ČSAD. Závodníci startují na místní komunikaci v Rajnochovicích a přejíždí přes silnici třetí třídy.
Druhá a nejdelší rychlostní zkouška začíná na úzké klikaté místní komunikaci v části Vesník nedaleko Vsetína.

Pátek 27. dubna:
RZ Rajnochovice - Hošťálková
Uzávěra: 17:04 - 19:30 a 19:38 - 22:12

RZ Vesník - Bystřička
Uzávěra: 17:34 - 19:50 a 20:08 - 22:25

Sobota 28. dubna:
RZ Vidče - Rožnov pod Radhoštěm
Uzávěra: 10:36 - 12:46 a 13:26 - 17:24

RZ Lhota u Val. Meziříčí - Zámrsky
Uzávěra: 11:09 - 13:20 a 13:59 - 16:10

RZ Poruba - Lešná
Uzávěra: 11:41 - 14:00 a 14:31 - 16:45

V sobotu dopoledne budou účastníci Rally vyjíždět na další rychlostní zkoušku z obce Vidče přes kopec Hlaváčky nad Valašskou Bystřicí do Rožnova.

Předposlední rychlostní zkouška začíná na silnici třetí třídy u obce Lhota u Valašského Meziříčí. Pak sjedou závodníci do Choryně, Komárovic, Kelče, po místní komunikaci k obci Zámrsky, kterou částečně projíždí.

Na poslední RZ z Poruby do Lešné na Vsetínsku projíždí závodníci po silnici třetí třídy, přes místní komunikaci a směřují na obec Palačov, blízko Lešné odbočí závodníci k obci Perná, okrajem ji projedou, po místní komunikaci pokračují do Jasenice a přes Mštěnovice a Příluky se vracejí do Lešné.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video