Diskuze

I drobná infekce v krvi dárce může být pro pacienta smrtelná, říká lékařka

Zatímco některé složky krve musí projít půlroční karanténou, jiné putují k pacientům už několik hodin po odběru. V Česku chodí darovat krev kolem čtvrt milionu dárců. „S dárci máme velmi pozitivní zkušenost. Jsou zodpovědní a jsou si vědomi toho, že dávají krev pacientům, kteří jsou často velmi těžce nemocní,“ řekla v rozhovoru pro iDNES.cz vedoucí lékařka transfuzního oddělení Ústavu hematologie a krevní transfuze Jana Žlabová.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nechápu jednu věc: HIV se prý nedá z krve zjistit, až protilátky, které se vytvoří o 3-5 týdnech. Znamená to, že když se někdo nakazí 2 týdny před odběrem, tak se to nezjistí? Nevíte někdo? Díky.

0 1
možnosti

:-/;-(...ano ročně krví zabijeme cca.900pacientů u nás....dalších 10000odsoudíme dříve či později k mozkové příhodě-nebo ́t každý kdo dostane alogenní krev má tuto 100% jistotu....a ano neexistuje operace ke které je potřeba krev či plazma-nebo ́t existují bezpečné a zdraví daleko prospěšnější metody a produkty-které navíc vedou k bezrizikovému uzdravení a to za polovinu doby než s krví či plazmou...avšak my je nechceme propagovat a používat nebo ́t by se přišlo na to že naše pracovní postupy a pracovní místa jsou zbytečná-a ještě by nás obvinili z vražd na operačních sálech a šíření pandémie mozkových příhod-viz všechny lékařské studie za posledních 20let.... no jo tohle napíš zrůda ;-€8-o.....:-/Rv.....redaktore-člověče tuhle odpornou věc budeš propagovat???....je to jako pouštění žilou ve středověku...takou má tenhle článek úroveň..... .a i ta "lékařka"-Mengele....by měl radost.

0 33
možnosti

8-o8-o8-o ...a pak jste se probudil a měl ruku v nočníku...

11 0
možnosti