Diskuze

Hodnota R klesla na 1. Jen mírný optimismus, upozorňuje Dušek

Reprodukční číslo, které ukazuje rychlost šíření nákazy v populaci, v neděli v Česku kleslo na hodnotu 1. V polovině září se toto číslo vyšplhalo až na hodnotu 1,8. Jsou to dobré zprávy, ale jedná se o víkendové hodnoty, které jsou ovlivněné počtem testů, řekl v rozhovoru pro Rádio Impuls šéf Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

R=1 znamená že průměrný infikovaný nakazí po dobu své infekčnosti 1 další osobu.. to že někdo jich nakazí 20-30 dslších lidí a třeba 80% infikovaných nenakazí nikoho dalšího je jiná věc.

0 0
možnosti
JN

Opravdu nechápu co a proč se furt řeší .. jakási omezení byla zavedena , zpoždění je cca 14 dní .. to by mohl chápat i průměrný absolvent vysoké školy humanistického směru .. a výsledky se začínají projevovat. Právě s tím zpožděním .. problém spočívá v tom že vláda prostě neví, jak hluboko a daleko je potřeba zajít aby se situace udržela pod kontrolou. Ví to jen ODS, piráti .. a podobní šašci, samozřejmě :-) A top09 a podobní ..

2 5
možnosti
ED

Nepsali v článku že je potřeba zajít k 0,7-0,8?

0 1
možnosti
JH

Tady jde o to, ze cisla jsou se strasnym zpozdenim. Teprve od nedele se pocet uzdravenych zacal pohybovat v jednotkach tisicu, dnes snad 14 tisic. Tato cisla uz mela byt minimalne pred 14 dny ( po 10 dnech izolace, nebo 14 dnech karanteny se vraci lide bez potizi automaticky do bezneho zivota, a to se tyka cca 90% nemocnych ), denni narusty kolem 8 a vice tisic tady mame jiz pres mesic! Tak jak je mozne, ze ty pocty uzdravenych se zacinaji objevovat az ted? Jak mam verit vsem tem statistikam, kdyz cisla nejsou aktualni. I s tzv R cislem se pak snadno da “kouzlit”.

1 1
možnosti

Počty uzdravených nejsou podstatné. Aktualizují se pomalu a se značným zpožděním, tipuju že příčinou je minimální priorita těchto dat.

0 0
možnosti
ZS

Ze zásady nevěřím politikům ani těm jejich poskokům.

2 0
možnosti
ZS

Má vůbec někdo snahu dát lidem optimizmus? Média a politici nikoliv. Jedni prahnou po senzací a druzí po moci a manipulovat s lidmi

2 1
možnosti
ZS

Takže bude co? Nic.

0 0
možnosti
IN

R=1 není žádná výhra. Znamená to, že se během 5 dnů počet nakažených zdvojnásobí. Každý jeden nakažený nakazí jednoho dalšího, takže jsou nakaženi dva. Není to jako štafeta, že by mu nemoc předal. A ten první se toho během 5 dnů ještě nezbaví. Nebo se mýlím?

3 5
možnosti
MK

Mylite se, R=1 znamena ze nakazenych nepribyva ale ani neubyva.

3 3
možnosti
DH

D24a92n 66H92o58l25i83c62k60ý

2. 11. 2020 22:27

vláda kouzlí s čísly. Nikdo snad nemůže věřit v tak rychlý pokles, to by bylo na zápis do Guinessovky

6 2
možnosti
AK

Do Pátku bude 0,9. Večerní čísla potvrdily trend poklesu.

0 0
možnosti

Zatím tu máme trend poklesu počtu testů.

1 0
možnosti
PV

P81a90v51e36l 94V44a39l88a

2. 11. 2020 21:13

Velmi jednoduché, reprodukční číslo klesá, poněvadž nově nakažený už nemá koho nakazit. V ČR je vysoké procento lidí, kteří mají protilátky, začínáme vytvářet aktivní imunitní obranu proti covid-19.

5 12
možnosti