Diskuze

Počet lidí s koronavirem večer narostl, Česko eviduje 141 nakažených

Zatímco po většinu pátečního dne zůstala bilance nakažených novým koronavirem v Česku jen mírně nad čtvrtečním počtem, večer se výrazně rozšířila. Ministerstvo zdravotnictví informovalo o dalších jednadvaceti případech, celkem tak Česko registruje 141 lidí s nemocí COVID-19. Od rána lékaři testovali asi 540 nových vzorků.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P44e46t61r 94N44ě46m60e28c

14. 3. 2020 7:14

Ti kreténi z mzčr na těch svých "aktualizovaných" stránkách už několikátý den nemají Karlovarský kraj!

0 0
možnosti
ZC

Pane Brouk byl jste již na vyšetření s hlavou?

0 0
možnosti
JB

Agrofertích 17 laborek bude testovat po 3.000 Kč. Aha, takže proto Tilia za 1300 nesmí....

https://neovlivni.cz/babisova-firma-nove-na-seznamu-laboratori-co-testuji-na-koronavirus/

4 1
možnosti
JD

J37a12n 31D94e58v12á65t11ý

14. 3. 2020 4:51

Jestli je pravda co píšete, tak je to nepopsatelná prasárna a i když jsem nyní s jeho rozhodnutím souhlasil, tak toto je odporné

0 0
možnosti
PC

Nerozumím tomu, proč nejsou hranice zavřené úplně - tedy i pro ty, co ráno vyjedou za prací do Německa, Rakouska, odpoledne se vrací. Toto je přeci ideální cesta pro přenos. A že tam mají práci? Každého se vzniklá situace nějak dotýká. A ne pozitivně. Na tu omezenou dobu můžou pracovat u nás. Ono - jezdit dělat kašpárky k lidem, kteří nás chtěli vyhladit... Nevím. V každém případě - teď by hranice měla být zavřená i pro ně. Nevím ani jaký má smysl - restaurace do 20 hodin. Když už, tak nějak smysluplněji je zavřít. Jako že vir má budíček ve 20 hodin?... Celkově ta opatření jsou dobrá a nutná. A nutné jsou i sankce. Mnoho lidí se chová jako... A u nich jsou sankce a tresty nutností. Ta opatření by se měla ještě zvýšit, přitvrdit.

4 7
možnosti
JV

"Na tu omezenou dobu můžou pracovat u nás." Jste si asi spletl dobu, ne? Nebo je zaměstnáte?

2 0
možnosti
JK

J15a73n 52K45r90u88p54k45a

14. 3. 2020 0:26

Protože se evidentně neprovádí plošné testování, je zřejmé, že počet nakažených je násobkem oficiálního stavu. Z tohoto důvodu je nezbytné zavřít všechno, bez čeho se lze obejít.

3 1
možnosti
MJ

To je naprosto nepodložená úvaha - nic takového zřejmé není. A plošné testování je při takhle nízkém výskytu viru zhola zbytečné plýtvání penězi, mnohem významnější je karanténa.

Drtivá většina dosud diagnostikovaných případů je importovaná z Itálie, což znamená, že jde o lidi, setrvávající v povinné karanténě. Ti jsou teoreticky podezřejí všichni, ale zároveň jsou dva týdny pod kontrolou, takže je velmi nepravděpodobné, že by se příznaky onemocnění přehlédly. Ti, kteří žádné příznaky nemají, není proč vyšetřovat.

Kdyby začal povážlivě stoupat počet komunitně nakažených, což by signalizovalo hrozící epidemii, nejspíš by se dosavadní opatření zpřísnila až na krajní únosnou mez. Ale momentálně nic nesvědčí o tom, že by se v domácí populaci vyskytoval kritický počet nakažených.

0 4
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
MJ

Kde jste takovou pitomost slyšel? --- Dnes měli dostat 60 tisíc respirátorů, a dostali je. Příští týden mají dostat dalších 290 tisíc, a k tomu ještě 5 miliónů roušek.

Takže ne, nikdo nelhal, a nikdo nelže.

Tahle vláda od prvního výskytu koronaviru v ČR ještě neudělala ani jedinou chybu, která by stála za řeč.

Ale vy možná o nějaké víte, tak se pochlubte. :-P

5 6
možnosti
PM

Dokud nebudeme mít aspoň 20 tisíc nemocných a aspoň 1000 mrtvých tak nechápu tuhle paniku.

0 8
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 0
možnosti
MV

Skoro celodenní jednání s člověkem, který je už hospitalizován v nemocnici. Dotaz na hygienu, co dál. Odpověď... nic, dokud nebudete mít příznaky, tak vás ani neotestujeme

2 0
možnosti
MR

Ze všech laboratoří musí jít vzorky pouze do jedné a výsledky trvají nejméně 5 dnů a to proto, že to v té jedné nestíhají!!!! To ale veřejnosti nikdo neřekne. Tedy koho vyšetřili např. v úterý, tak možná pondělí či další dny. Čísla nakažených jsou stará 4-5 dní.

1 2
možnosti
MS

blbost, výsledky mají do několika hodin

1 0
možnosti
JP

Soukromé testy na koronavirus neprovádíme, zní z laboratoří, které lidem doporučují Vojtěch i Babiš.

To se na Babiš Idnes nedočteme.

3 0
možnosti