Diskuze

Pandemie dopadá víc na ženy. Snadněji ztrácí práci a péče o děti je na nich

Opatření kvůli koronaviru více dopadají na ženy, upozorňují sociologové. Drtivá většina zdravotních sester, které se starají o nemocné, jsou ženy. Ty se doma potýkají také se zvýšenou péčí o děti a o domácnost. Častěji pracují ve službách, které nyní nefungují. Pandemie také zhoršuje domácí násilí, jehož častějšími obětmi jsou také ženy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Ty statistiky jsou nedotazene: Pandemie dopada vice na zeny, umiraji vice muzi a o dalsich asi 54 pohlavich ani vidu ani slechu. Citim se frustrovan :-):-):-)

2 0
možnosti
KK

Problém je jinde, toto je spíš jen takový vyjímečný důsledek. Nikdy nemůže být vše nastavené úplně spravedlivě. Jak popisují v článku, obvikle o práci přichází spíše průmysl. Pro mě je spíš nepřijatelné, že takové (tak životně důležité) zaměstnání zdravotní sestry je tak málo ohodnocené. Že kdejaký dělník bez vzdělání si vydělá víc.

1 0
možnosti
VM

40 čistýho u sestry na směnný provoz dnes není výjimka

1 0
možnosti
Foto

Je zřejmé, že naše společnost byla nemocná ještě před covidem.

Jestli ten virus někdo stvořil úmyslně, tak jako zbraň sociologickou zaměřenou na západní socioekonomický systém.

0 2
možnosti
OU
PP

P58e80t87r 48P11l76o53t

20. 4. 2020 8:53

Jo to je taky od K.;-D

0 0
možnosti
GS

Jsem rád, že se mi článek, ani oddělení Gender a sociologie Sociologického ústavu Av Čr nevěnoval a nejsem žena.

Muž, běloch, heterosexuál, Vš, 57 let, otec samoživitel 8 let. Klukům je teď 11 a 14 let.

6 0
možnosti
GS

Peru, vařím, uklízím a učím se s dětmi.

Genderových stereotypů jsem si jako otec samoživitel užil a užívám dost a silně zakořeněný názor, že právě užívané rozdělení genderových rolí je přirozené a objektivně správné jsem si užil i u tohoto článku.

0 0
možnosti
TN

ne dávno tu psali že se to chytá víc na muže, lidi nečtěte to, zbytečná panika, jak je dobrý vlastnit media a to se ještě dočteš, že si komunisti Číny ve slabé ČR koupili nadpoloviční většinu nějakého média, co k tomu říct

2 0
možnosti
OU
KD

Women most affected. Že za války umírají muži je nepodstatné, ale tragedie je, že ženám umírají manželé! Mužů je sice drtivá většina bezdomovců, to je ovšem zanedbatelné proti tomu, že ženy se na to musí koukat, když jdou po ulici! Já žertuji, snad autorka také. :-/

5 0
možnosti
IS

Vir bere mužům hlavně život. Ženám hromadnou dopravu a nejméně placenou práci. Proto jsou ženy více zasaženy. Zdroj: vládní projekt To je rovnost, platí Norské fondy. Doporučení: Úředníků je prostě moc. A co je moc, to je příliš.

Norsko dělá mnohem humornější projekty. Třeba rovné zastoupení žen ve vedení firem. Vhodných žen je málo a jiné to dělat nemohou. Takže kvůli kvótám je jedna žena ve vedení několik velkých firem. Prakticky to nemůže stihnout, takže nakonec neřídí nic, ale kvóta je naplněna. Nebo nucené nahrazení všech zkušených kormidelníků křižníku kormidelnicemi. Vlajková loď námořnictva šla po nárazu na pobřeží ke dnu i s vybavením za miliardy.

Navíc je už dlouho známo, že čím lepší podmínky ženy mají, tím méně často si vybírají typicky mužská povolání. Se skutečnou rovností tedy roste nerovnost v povoláních, ne naopak. Pokud chceme rovné zastoupení, musíme povolání přidělovat podle pohlaví bez ohledu na přání a schopnosti. A potom nám takoví pracanti budou najíždět s křižníky do břehu.

10 1
možnosti
OU
MP

Takový blábol jsem už dlouho nečetl a to je blábolů plný internet.

2 0
možnosti
ES

Ten ilustrační obrázek, jak paní počítá dolary, je dobrej ;-D

1 0
možnosti