Diskuze

Nově nakažených v Česku opět přibývá, ve středu jich lékaři zachytili 50

Denní počty nově nakažených koronavirem v Česku jsou vyšší než minulý týden. Během úterý přibylo 62 potvrzených případů, nejvíc za posledních devět dní, ve středu zatím testy odhalily 50 lidí s covidem-19. Od rána také zemřeli dva lidé, celková bilance činí 325 obětí. Naopak za 24 hodin se vyléčilo celkem 67 lidí, nemocných je aktuálně 2 341.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Hmm, počet aktuálně nakažených se skoro nemění, což je divné, v okolních státech je procento vyléčených mnohem vyšší. Na druhou stranu proti nim máme méně mrtvých, že by jiná metodika léčby?

0 0
možnosti
DN

Za včerejšek + 74.

1 1
možnosti
PP

A kolik lidi pribylo s prujmem? Ten dokaze taky pekne potrapit. A denni hlaseni nikde.

3 3
možnosti
JP

Takže ste sa poserkal, petře Pavle? :)))

4 0
možnosti
MK

Nakažených přibývá, žeby ta avizovaná druhá vlna?

1 0
možnosti
ML

Tady na idnes už asi desátá vlna za poslední měsíc...xD

3 0
možnosti
PM

Nyní se tomu říká uvolnění ale pan Prymula o tom hovořil jako o promořování populace. Takže promořování nám začalo jenom se to nazývá politicky korektně.

0 3
možnosti
JK

Jak dlouho bude trvat promoreni, pokud je 50 pozitivních denně v 10M populaci? Toho se nedoziju

3 0
možnosti
JP

96 pozitívnych v Česku za pondelok a utorok, to je dosť, vzhľadom na porovnateľný počet testov so Slovenskom, kde sme mali iba 3 prípady a aj to 2 boli z karantény... Ďalších 50 len za dnešný deň...Česko má horší kĺzavý medián než Rakúsko, či Nemecko o Slovensku ani nehovoriac... Mohli by ste sa spamätať, pretože veľa z vás zľahčuje veci a nerešpektujete, že vírus nie je demokrat, ale uzurpátor!

4 3
možnosti
ML

Njn, se nepo*erem z nějaký rýmičky ! xD

0 5
možnosti
ŠN

Ta opatření, která jsou, už nejsou nijak omezující.

Přece vzít si roušku (ne hadr pro hnidopichy, roušku, která už stojí pár korun a dají se sehnat všude) na veřejná místa, není žádný problém, to, že nemůžeme chodit do obchodu nazí, také nechápeme jako omezení osobní svobody a přitom by to nikomu ublížit zdravotně ani nemohlo, na rozdíl od vylučování viru u nakaženého. Účinnost už byla prokázána mnoha vědeckými studiemi (třeba tu: https://www.nature.com/articles/s41591-020-0843-2).

Copak tohle je takový problém být ohleduplný k ostatním?

Obecně mi připadá spousta lidí jako s dovolením prasátka, v obchodě ochmatají kde co, rukavice nebo desinfekci neřeší. Kostely plné lidí, farář podává přijímání bez roušky a hlavně bez toho, aby si desinfikoval ruce.

Aby bylo jasno, já netrpím na respirační onemocnění, letos jsem měla po 15 letech, chřipku jsem měla jednou v životě (právě před 15 lety), chodím na preventivní prohlídky a vypadá to, že jsem zdravá, s ničím se neléčím. Ale abych machrovala, že mi nic asi nehrozí, proto budu na všechna opatření kašlat, mi přijde dost ubohé.

7 5
možnosti
TN

Smirte se s tím, že většina lidí na to bude kašlat. A omezující, to je, buď tu roušku nosit x hodin, nebo ji 100 za den sundat a nasazovat. Jak ta rouska asi vypadá. Ale jasně je pár dokonalých, co ji x za den mění, správně s ní manipuji. Druhá věc, k čemu je rouska, když v hospodě s ní z logiky věci nikdo sedět nemůže.Treti věc, lidí co spolu sedí v kancelářích ji prostě taky nasazenou nemívají . To samé návštěvy v rodinách. Tohle prostě fungovat nebude. Šedá je teorie, zelený strom života.

3 1
možnosti
Foto

Prymulovi uz susti dlane a Hamajda si vybira novou kolekci mikin v cervene barve.

2 2
možnosti
MH

Postřeh hasiče v jedné ostravské hospodě. ... Většina z nás si myslí, že je to už jen divadlo. No ale nařízení musíme plnit.

4 5
možnosti
JK

Jen klid, přes víkend jich zase ubyde.

1 0
možnosti