Diskuze

Chytrá karanténa bude ještě chytřejší. Zcela nahradí plošnou blokádu země

Projekt chytré karantény, který je v chodu již týden, vstoupí do druhé fáze s využitím dalších sledovacích mechanismů. I v případě další vlny epidemie tak umožní vyhnout se plošným omezením, jaká platila nyní, a cílit s větší přesností jen na ohniska, z nichž se nákaza šíří.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BD

B54o93ř58e47k 57D76u97b

7. 5. 2020 20:42

Chytrá věc je ovšem jen tak chytrá, jak rozumní lidé a v jakém počtu se jí účastní, jinak to bude dost možná návrat k nouzovému stavu. Vzhledem k tomu, že ve své historii Češi nikdy moc rozumných rozhodnutí neudělali, docela to bude zajímavé sledovat.

0 4
možnosti

Češi jsou především mistři v tom jak si od vrchnosti nechat vymýt hlavu.

1 0
možnosti
LJ

Podle Vojtěcha stále platí orientační termín v polovině června, kdy by se mělo nošení lehce uvolnit.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-chytra-karantena-vlada-epidemie-covid-19-opatreni-vysledky.A200507_084053_domaci_remy

Co to znamená "lehce uvolnit"?

0 0
možnosti
Foto

Je to dobré cvičení, ale epidemie je už v důsledku roční doby na ústupu. Bude se však hodit, pokud opět na podzim- na jaře nastane nová kalamita.

V současné době by asi stačilo, při vstupu do rizikového místa- t.j. obchodu, úřadu, restaurace a pod. měřit příchozím teplotu.

Rouška je uvnitř takového prostoru jistě také chvalitebná, upozorňuje na možná nebezpečí.

Chápu, že virologové, sociologové a ostatní-logové těžce nesou ztrátu své důležitosti, ale epidemie jsou už ze své podstaty jenom časově omezené.

1 2
možnosti
BD

B38o96ř94e27k 48D56u15b

7. 5. 2020 20:44

Jak jste, pane Steiner, probůh, přišel na to, vy takový rozumný chlap, že by toto mělo epidemiology a jiné logy bavit? To snad bavit nemůže nikoho.

2 2
možnosti
MK

Prymula trvá na nošení roušek, na podzim až 30 tisíc testů denně. Inu zdroje jsou.:-/

0 0
možnosti
JV

J35o50s75e73f 11V52a35l86a

7. 5. 2020 19:01

blba zprava je, ze ty penize nejdou odjinud nez z Vasi soukrome kapsy. A jdou treba Babisovi, ktery vlastni laborator na testovani. Byl by hloupej Honza, kdyby nechtel provadet vic a vic testu, kdyz tim presouva penize z Vasi kapsy do sve, ze ......

3 0
možnosti
FS

Většina těch nápadů je dobrá.

eRouška je už od začátku nesmysl, chodit po městě se zapnutým bluetooth s povolením, aby se do ní zachytávali všechny okolní přístroje, je tak nebezpečná věc, že bych si ji nikdy ani nenainstaloval. Jestli to budou protlačovat, tak budeme mít do pár týdnů stovky případů zneužití dat, krádeží citlivých informací aj.

S tou nevyužitou testovací kapacitou je potřeba, aby se místo čekání na potenciální druhou vlnu využila v nějakých plošnějších testováních, třeba v obchodech, které se otevřeli nebo za pár týdnů ve školách, až ty rozjedou částečně provoz.

Jinak všechno dává smysl, tak doufejme, že to zas nějak vláda nepřekroutí nebo neodsune.

1 0
možnosti
FH

Aplikace eRouška je právě jeden z těch lepších nápadů. Nesbírá osobní údaje, neodesílá data, nedetekuje polohu, přesto sbírá potenciálně užitečná data pro případ, že je budete potřebovat. Vcelku geniální nápad. BT mám stejně zapnuté trvale už spoustu let a světe div se, ještě jsem nepotřeboval nikoho žalovat za únik dat - asi proto, že to není tak jednoduché čistě pomocí BT (bez nainstalovaného malware) nějaké informace získat. Vzhledem k tomu, kolik setkání mi eRouška detekuje při každém průchodu městem, speciálně po návštěvě obchodu, řekl bych, že se stává docela populární - a to je dobře. Nemusí ji mít všichni, přesto může být užitečná, a to i pro paranoidní černé pasažéry, kterým to umožní mírnější obecné restrikce.

1 0
možnosti
PS

Jinak ještě nedávno všichni museli měnit systémy díky GDPR.To EU zrušila?Nakažený musí sice souhlasit s chytrou karanténou,ale těžko může někdo na základě mapy oslovovat další lidi dle telefonních čísel.Pokud jsem byl třeba delší dobu v obchodě s nakaženým prodavačem a někdo mi zavolá dobrý den pane Svobodo,tak je to na žalobu.:-)

0 1
možnosti
JP

tak on je rozdil mezi nouzovym stavem a svoboddou...... a gdpr

1 1
možnosti
PS

Mě by jako rebela zajímalo,jak budou do budoucna omezena call centra s nabídkami nesmyslných produktů,bankovních služeb atd..Dokud to bude jako teď,tak mě se tedy hygiena nedovolá.Neznámá čísla už nezvedám, nemám na to nervy.Kartu mám samozřejmě anonymní.V práci pevná linka.

3 0
možnosti
KB

Patrně by mohli chvilku před voláním poslat SMS, že budou volat.

1 0
možnosti
RK

Chytrá karanténa je dobrý nápad. Ideální, když každý občan má androidí mobil a instalovány potřebné nástroje a nosí mobil zapnutý stále sebou. Dnes bez chytrého mobilu nedá ani ránu asi 90% populace. Ostatní záleží na uživateli, zda je schopen nezbytných instalací, aktivací atd. Ti, co nechtějí být jakkoli sledováni, ani kvůli chytré karanténě, si prostě nic neinstalují, neaktivují, mají hloupé mobily. Kolik jich může být? Snad 30%? Paretův princip zhruba říká, že 80% výsledků pochází ze 20% zdrojů. S tím nikdo nehne a tak to zřejmě bude. A řešení? Asi čip pod kůži...

1 1
možnosti
MS

na to aby vás vysledovali nepotřebujete chytrý mobil

1 0
možnosti
DC

Souhlasím s názorem šéfredaktora Finmagu Kašpárka. Chytrá karanténa je něco jako Německá demokratická republika, pokud musí být vlastnost už v názvu, jste vůči tomu mírně podezřívaví...

3 0
možnosti
MO

Jestli bude stejně chytrá jako naše vláda odborníků,tak potěš protěž.

1 2
možnosti
KB

Nejdříve to chce vyzkoušet a pak třeba nadávat nebo lépe dávat podněty ke zlepšení.

1 0
možnosti